Gheorghe FALCĂ: „România are șansa aderării la OCDE”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on ianuarie 27, 2022 with No Comments

„Politici mai bune pentru un trai mai bun. Acesta este îndemnul celor de la OCDE - Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică în care a fost invitată și România să se alăture. Fiind un organism internațional care lucrează pentru a veni cu politici mai bune, care să se adapteze nevoilor oamenilor, punând accentul pe prosperitate, egalitate și oportunitate, OCDE are o experiență de peste 60 de ani, iar pentru România este o șansă importantă.

Țara noastră a fost invitată să deschidă negocierile pentru aderarea la această organizație, totul depinzând de performanțele economiei, de buna guvernare și bine-înțeles de reformele privind democrația. Astăzi, România are posibilitatea de a adera la OCDE, după NATO și UE, fiind un pas major pe plan internațional.

OCDE este un club select al celor mai bogate națiuni, reunind peste 70% din producția și comerțul global și peste 90% din investițiile străine directe de la nivel mondial. O țară membră OCDE este considerată o destinație atractivă și sigură pentru investițiile străine, iar apartenența României la acest organism va însemna fără doar și poate o întărire a profilului economic, dar și atragerea de noi investiții străine. Nu în ultimul rând ratingul de țară se va îmbunătăți, costurile de finanțare prin împrumuturi vor fi mai mici, iar influența României pe plan internațional va crește.

Așteptăm ca pe 28 ianuarie OCDE să dea publicității Studiul Economic de țară al României, evenimentul urmând să se desfășoare la București în prezența secretarului general OCDE, Mathis Cormann”, a transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.

***

Premierul Nicolae Ciucă a condus ședința Comitetului Interministerial OCDE, rolul acestuia fiind coordonarea negocierilor și transformărilor necesare pentru admiterea României în OCDE.

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ: „România are șansa aderării la OCDE” are now closed.