Gheorghe Falcă: “Regretăm blocajul şi dezinteresul inspectorului şcolar general pentru o astfel de investiţie”. Vezi despre ce investiţie este vorba

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 07, 2014 with No Comments

Primarul municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă constată din nou că nu există niciun interes din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad pentru susţinerea proiectelor importante pentru educația copiilor arădeni.

În cadrul conferinței de presă organizate astăzi, 7 februarie, Primarul Municipiului Arad a prezentat situația proiectului Centru de zi pentru copii „Arlechino”, la care municipalitatea este obligată să renunțe urmare a refuzului de avizare din partea Inspectoratului Școlar Județean.

În luna mai a anului 2012 Consiliul Local Municipal a decis înfiinţarea Centrului de îngrijire de zi pentru copii “Arlechino”, în cadrul Proiectului „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”. Centrul urma să fie înființat într-un imobil din patrimoniul municipiului, situat pe str.Ardealului nr.29 în cartierul Grădiște. În vederea amenajării s-a solicitat, conform legii avizul ISJ, deoarece până în urmă cu aproximativ 10 ani aici a funcționat o sală de educație fizică. Conducerea ISJ a refuzat schimbarea destinației imobilului, argumentându-se că acesta este necesar activităţii de învăţământ.

“Răspunsul primit de la Inspectoratul Şcolar ne arată că nu au nicio preocupare pentru a susţine amenajarea unui centru care oferă copiilor defavorizați servicii de prevenire a separării de părinți, de prevenirea a abandonului școlar și sprijin pentru îmbunătățirea performanțelor lor școlare. Argumentul invocat nu are nicio o susţinere reală, pentru că acea clădire existentă este într-o avansată stare de degradare şi dacă am fi primit aprobare de la inspectorat ar fi trebui să o demolăm. Regretăm blocajul şi dezinteresul inspectorului şcolar general pentru o astfel de investiţie”, a declarat dl.Gheorghe Falcă, Primarul Aradului.

Municipalitatea arădeană, prin Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară, oferă pentru numeroși copii din familii defavorizate programe specializate de asistență pentru menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi, pentru depăşirea situaţiilor care ar putea determina separarea copilului de familie precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar şi sprijinirea copiilor de a obţine rezultate şcolare cât mai bune. Serviciile de zi oferite în Centrul „Curcubeu” și în mai multe școli din municipiu au ca beneficiari aproape 400 de copii arădeni din familii defavorizate, care au șansa să aibă acces la educație și îngrijire. Având în vedere impactul social și rezultatele pozitive înregistrate în timp scurt, municipalitatea se preocupă să dezvolte pe mai departe și să crească accesul la aceste programe de sprijin.

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: “Regretăm blocajul şi dezinteresul inspectorului şcolar general pentru o astfel de investiţie”. Vezi despre ce investiţie este vorba are now closed.