Gheorghe FALCĂ (PPE/PNL): Holocaustul nu trebuie uitat!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on ianuarie 26, 2023 with No Comments

Parlamentul European a marcat în cadrul sesiunii plenare extraordinare Ziua Comemorării Holocaustului, prezent fiind prezent fiind și președintele Israelului, Itzhak Herzog. „Această zi ne readuce aminte de ceea ce a însemnat Holocaustul și de victimele sale. Parafrazând-o pe președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, aș sublinia faptul că noi din postura de Parlament European nu am tăcut atunci când a venit vorba de combaterea urii și a discriminării, a antisemitismului și a libertății religioase. Europa și-a susținut valorile și a luptat pentru comunitățile sale, iar atunci când Rusia și-a manifestat agresiunea față de Ucraina, am reacționat.

Cei 78 de ani de la eliberarea de la Auschwitz – Birkenau ne-au arătat ce înseamnă puterea și speranța. Aceeași speranță care a dus la declararea înființării Statului Israel în urmă cu 75 de ani. Israelul a demonstrat că este o națiune care a îndurat, a înflorit și a susținut o democrație în ciuda tuturor nenorocirilor”, a transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.

În mesajul transmis europarlamentarilor, Roberta Metsola a mai amintit și despre legătura dintre poporul Europei și poporul Israel care „a fost creată în oroarea istoriei noastre comune. O legătură a cărei putere constă în deschidere, onestitate și sinceritate, chiar critică, dar o legătură care a rezistat și va rezista testului timpului.

Eurodeputații au ținut și un minut de reculegere, iar ceremonia s-a încheiat cu spectacolul muzical „Kaddish” de Maurice Ravel, interpretat de Chen Halevi la clarinet și Jenő Lisztes la ţambal. De asemenea, președinții Metsola și Herzog au inaugurat Memorialul Holocaustului „Refugiatul” de Felix Nussbaum în fața hemiciclului de la Bruxelles al Parlamentului.

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ (PPE/PNL): Holocaustul nu trebuie uitat! are now closed.