Gheorghe FALCĂ, intervenție la Strasbourg: „Fără transport, nu există economie”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on mai 04, 2022 with No Comments

Sesiunea plenară a Parlamentului European, desfășurată la Strasbourg, a inclus și descărcarea bugetară a instituțiilor și agențiilor europene. Eurodeputatul PNL/PPE, Gheorghe FALCĂ a fost raportor pentru trei agenții europene - Agenția Uniunii Europene pentru Căi Ferate, Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă, Agenției Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației și întreprinderile comune în domeniul transporturilor: întreprinderea comună europeană Clean Sky 2, Întreprinderii comune SESAR, întreprinderii comune Shift2Rail. În acest context, FALCĂ a susținut a intervenție în plenul Parlamentului European, subliniind importanța bugetării corecte a transporturilor.

„Trebuie să recunoaștem importanța sectorului transporturilor și a investițiilor în acest sector și în industriile adiacente care acum trec printr-o dublă provocare, cea a pandemiei Covid-19 și tranziția către o economie verde și digitală.

Transportul este un sector economic puternic, care creează locuri de muncă directe și indirecte pentru peste 20 de milioane de oameni, reprezentând 10% din totalul angajării în UE. Cu toate acestea, aceste cifre reprezintă doar o mică parte din importanța economică a transportului. Creșterea economică și locurile de muncă din toate industriile europene depind în mare măsură de buna funcționare a sectorului transporturilor. Transportul eficient al persoanelor și al mărfurilor este esențial pentru menținerea competitivității economiei UE.

Fără transport, nu există economie. Mai multtransportul afectează viața de zi cu zi a fiecărui cetățean ca muncitor, student, călător/turist și consumatorFără transport, nu există o viață de înaltă calitateÎn cele din următransportul joacă un rol crucial în reducerea decalajului dintre zonele îndepărtate sau insulare și principalele centre economice și industriale ale EuropeiFără transport, nu există piață internă!”, a punctat FALCĂ.

În încheierea mesajului său, eurodeputatul PNL/PPE a solicitat bugete crescute pentru agențiile din acest sector: „Instituțiile europene trebuie  acorde atenție sporită Agențiilor pentru transport și a întreprinderilor comune din domeniul transporturilorașadar cer creșterea bugetului pentru toate Agențiile relevanteAgențiile europene de transport și-au dovedit eficiența și profesionalismul în această perioadă de criză și salut faptul  nu a fost transmis către OLAF niciun caz suspect de fraudă.

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ, intervenție la Strasbourg: „Fără transport, nu există economie” are now closed.