Gheorghe FALCĂ, intervenție în Plenul Parlamentului European: „Investițiile în sănătate și educație trebuie maximizate”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 10, 2021 with No Comments

Europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe FALCĂ a avut o intervenție în Plenul Parlamentului European, susținută miercuri 10 martie 2021.

„Sunt onorat că am fost desemnat de grupul politic al PPE să fiu raportor din umbră pe dosarul privind Semestrul European, un dosar extrem de important în acest an critic. Trebuie să spunem că actuala criză COVID a pus capăt trendului ascendent al pieței muncii creând provocări economice și efecte sociale în întreaga lume. În acest context, salut răspunsul economic al Uniunii, inclusiv prin instrumentul de redresare Next Generation UE, instrumentul european pentru sprijin temporar pentru reducerea riscurilor de șomaj în caz de urgență (SURE) din care România a beneficiat de 4 miliarde de euro și flexibilitatea sporită în utilizarea fondurilor politicii de coeziune. Politica de coeziune este principala politică de investiții a UE pentru dezvoltare economică și socială, iar aceasta și-a demonstrat eficacitatea în reducerea inegalităților și a diferențelor regionale”, a punctat europarlamentarul FALCĂ.

În continuare, deputatul a precizat: „Putem spune că UE și-a învățat lecția după criza economică din 2008 și a acționat la timp și concret. Astfel că Semestrul European din acest an are o importanță deosebită pentru coerența agendelor de reformă ale statelor membre, pentru a contribui în mod eficient la dubla tranziție, ecologică și digitală cu impact pe ocuparea forței de muncă, pe formarea continuă și pentru îmbunătățirea accesului la servicii sociale de calitate. Prin acest Raport am solicitat statelor membre să-și maximizeze eforturile de a investi în educație, în creșterea calității serviciilor de sănătate și pentru pregătirea lucrătorilor pentru noile provocări.

În final, FALCĂ a subliniat că ține tot de Statele Membre ca prin reforme interne să asigure un climat de investiții favorabil, să sprijine IMM-urile în această tranziție și să asigure accesul IMM-urilor la finanțarea publică și privată. Printr-un efort comun al instituțiilor europene și al Statelor Membre aducem speranță cetățenilor Europeni.

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ, intervenție în Plenul Parlamentului European: „Investițiile în sănătate și educație trebuie maximizate” are now closed.