Gheorghe FALCĂ în plenul Parlamentului European: „Este imperativ necesar exploatarea gazului natural din Marea Neagră”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 06, 2021 with No Comments

Europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe FALCĂ a luat cuvânt în plenul Parlamentului European, miercuri, 6 octombrie, pentru a atrage atenția privind criza energiei și impactul asupra întreprinderilor și consumatorilor.

„Scumpirile la energie sunt un fenomen global, de necontestat astăzi, fiind necesare soluții europene urgențe pentru a combate creșterea prețurilor la energie pentru întreprinderi și consumatori. Sărăcia energetică poate fi combătută prin energia din surse regenerabile, știind că piața europeană a energiei este influențată pe de o parte de creșterea prețului certificatelor verzi și pe de altă parte de creșterea prețului gazului natural, care este influențat la rândul său de politicile Federației Ruse. În contextul actualelor dezbaterilor europene susținem investiția în tehnologii care produc energie nucleară și gaze naturale. Subliniez, Comisia Europeană ar trebui să faciliteze realizarea investițiilor în gaze naturale și să evite crearea unor bariere suplimentare. Ca soluție pentru viitorul apropiat este imperativ necesar exploatarea gazului natural din Marea Neagră, de unde se poate extrage 1 miliard de metri cubi pe an”, a transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.

În finalul intervenției sale, FALCĂ a subliniat: „Cunoscând impactul negativ al creșterii prețului la energie este obligatoriu ca urgent Comisia Europeană și Statele Membre să identifice soluții pentru a proteja populația afectată de această creștere, dar și să susțină mediul economic”.

Gheorghe FALCĂ este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie și membru în Comisia pentru transport și turism, sectoare afectate de creșterea prețurilor în sectorul energiei. 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ în plenul Parlamentului European: „Este imperativ necesar exploatarea gazului natural din Marea Neagră” are now closed.