Gheorghe Falcă : „Dăm startul campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on februarie 21, 2019 with No Comments

În conferința de presă de astăzi președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă a anunțat că filiala județeană va începe procedura de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în 26 mai 2019. Alături de Gheroghe Falcă la această conferință au participat prim-vicepreședinții PNL Arad, Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea, deputatul Glad Varga și senatorul Ioan Cristina, secretarul general, Răzvan Cadar, Antal Petru președinte al Ligii Aleșilor Locali, alături de Geanina Pistru, prim-vicepreședintele organizației municipale a PNL Arad și vicepreședinții Mirel Talpeș, Dorin Stanca, Lazăr Faur și Mihai Pașca.

De astăzi începem pregătirea pentru alegerile europarlamentare. Am stabilit împreună cu Biroul Permanent Județean ca șeful de campanie la nivelul județului să fie domnul Iustin Cionca, urmând ca domnul Sergiu Bîlcea să preia coordonarea la nivel de municipiu.  Targetul de semnături pentru aceste alegeri a filialei PNL Arad este setat la 60.000 pe întreg județul. Venim în fața arădenilor cu oameni pregătiți atât politic cât și profesional pentru  competițiile care vor avea loc în următorii doi ani” a declarat Gheorghe Falcă.

Privind Bugetul de Stat pe anul 2019, președintele PNL Arad  consideră „că este unul dintre cele mai controversate bugete” Edilul a menționat faptul că acest buget a adus societății românești dezamagire pe toate direcțiile:

Noi, primarii, am fost cei mai vocali împotriva acestui buget. Însă cea mai mare durere este în sistemul de sănătate. Puțini oameni s-au aplecat asupra bugetului de stat să constate lipsa de investiții pe anul 2019 în sistemul de sănătate. Vom încerca în următoarele luni să prezentăm soluțiile noastre pentru a arăta capacitatea de  susținere financiară a sistemului sanitar.

            A doua gaură din buget are legătură cu educația. Se poate observa foarte ușor în bugetul de stat că nu ajung banii pentru salarizarea profesorilor și a personalului auxiliar din educație. Diferența dintre numărul angajaților din sistemul de învățământ și banii alocați pentru acest domeniu este uriașă.

            A treia mare problemă a bugetului pe anul acesta o constituie lipsa fondurilor pentru administrația locală. În următoarele săptămâni vom prezenta bugetele primite de la Guvern pe fiecare localitate în parte.

Atacul la securitatea națională și lipsa finanțării structurilor care asigură această securitate este foarte dur și generează un dezechilibru atât la nivelul României, cât și extern.

Am fost acuzați că noi, administrația locală din Arad avem excedent bugetar, însă vreau să vă spun că Ministerul Apărării Naționale, condus nu demult de Fifor, sluga lui Dragnea nu a fost în stare să consume nici măcar 2% din PIB, ba mai mult a blocat și sistemul. Toate cele trei mari licitații care trebuiau finalizate de către Ministerul Apărării sunt acum blocate, iar una dintre aceste licitații este trimisă de secretarul de stat la DNA pentru că s-au constatat interferențele politicului în această zonă” a concluzionat Gheorghe Falcă,  vicepreşedintele regiunii de vest a PNL

 

 

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă : „Dăm startul campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare!” are now closed.