Gheorghe FALCĂ: „Comisia Europeană propune soluții la problemele cu migrația exprimate de Austria în contextul acceptării României în spațiul Schengen”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on decembrie 06, 2022 with No Comments

„Comisia Europeană a raportat rezultatele monitorizării regimului Uniunii Europene fără vize în relația cu Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia, precum și Georgia, Moldova și Ucraina. Mai mult, în cazul Georgiei și Ucrainei, țări care au obținut scutiri de viză cu mai puțin de șapte ani în urmă raportul oferă și o evaluare mai detaliată a altor acțiuni întreprinse pentru a asigura îndeplinirea continuă a criteriilor de referință.

Problemele legate de migrație cu care se confruntă statele membre UE au soluții europene. Comisia Europeană a prezentat astăzi noua strategie europeană privind migrația pe ruta Balcanilor de Vest, iar planul prezentat vine în ajutorul acelor state membre, precum Austria, ce se confruntă în aceasta perioadă cu un număr crescut de refugiați la granițe pe această rută. Concret, Comisia propune consolidarea gestionării frontierelor de-a lungul rutelor stabilite, proceduri rapide de azil și sprijinirea capacității de primire, combaterea introducerii ilegale de migranți, consolidarea cooperării privind returnarea, alinierea politicilor în domeniul vizelor”, a transmis eurodeputatul Gheorghe FALCĂ,

Europarlamentarul PNL/PPE a concluzionat că raportul Comisiei Europene „este o veste bună ce vine pentru a răspunde nevoilor exprimate de state precum Austria. În plus, planul prezentat astăzi demonstrează și că România nu reprezintă o cauză a problemelor cu migrația din Europa și nu are legătură cu problema rutei Balcanilor de Vest a fluxului de refugiați”.

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ: „Comisia Europeană propune soluții la problemele cu migrația exprimate de Austria în contextul acceptării României în spațiul Schengen” are now closed.