Gheorghe FALCĂ: „Alianța Vestului a luptat pentru descentralizarea fondurilor europene, iar acum Regiunea își negociază fondurile la Bruxelles”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on iunie 29, 2021 with No Comments

Descentralizarea fondurilor europene a fost una dintre prioritățile Alianței Vestului, constituită din administrațiile din Arad, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca. În decembrie 2018, cei patru primari implicați în această Alianță au pus bazele unei platforme prin care se dorea descentralizarea programelor operaționale regionale.

În urmă cu doi ani și jumătate, în decembrie 2018, imediat după ce sărbătorisem Centenarul Marii Uniri, lansam o platformă în cadrul Alianței Vestului, alături de colegii mei primari – Emil Boc, Ilie Bolojan și Nicolae Robu, prin care solicitam ca programele operaționale regionale să fie transferate de la nivel național la nivel regional. La acel moment o foarte mare parte din politicienii de stânga, în mod special cei mai «roșii» ne-au criticat și ne-au acuzat că dorim să rupem țara.

Iată că astăzi, în Parlamentul României a fost votat proiectul de lege care reglementează această descentralizare, votul fiind în unanimitate pentru, cu 249 de voturi din 249 de parlamentari prezenți. Dacă în decembrie 2018 am fost atacați și nimeni nu credea în reușita inițiativei noastre, la doi ani și șase luni atingem acest succes. Mai mult, regiunea noastră are Programul Operațional Regional Vest în analiză la Bruxelles, un program cu o valoare de peste 1 miliard de euro.

Succes de astăzi din Parlament dovedește că acestea este modul corect de a face politică, cu proiecte ambițioase care dacă sunt corecte vor da și rezultate, iar pentru regiuni este cât se poate de clar: își definesc singure prioritățile, fără birocrația de la București și cetățenii beneficiază direct de acești bani”, a transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.

 FALCĂ a ținut să le mulțumească în mod special colegilor săi din Alianța Vestului cu care a lucrat la acest proiect și a subliniat că „am fost printre oamenii care am urmărit ca acest proiect să fie pus în practică prin poziția pe care o am la Bruxelles”.

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ: „Alianța Vestului a luptat pentru descentralizarea fondurilor europene, iar acum Regiunea își negociază fondurile la Bruxelles” are now closed.