Gheorghe FALCĂ: Acordul cu SUA pentru Cernavodă, ratificat de Guvern!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 11, 2021 with No Comments

În decembrie 2020 SUA și România au semnat două acorduri de maximă importanță, urmând ca 8 miliarde de dolari să ajungă la Cernavodă. Europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE) sublinia atunci: „Dincolo de parteneriatul militar, atât România cât şi Statele Unite vor coopera pentru recondiţionarea unui reactor nuclear la centrala de la Cernavodă. România a accesat cel mai mare pachet de finanţare primit vreodată, ceea ce confirmă încrederea de lungă durată dintre cei doi aliaţi. Cu o finanţare de 8 miliarde de dolari pentru strategia energetică româno-americană, România va juca un rol de lider în Europa consolidându-şi o bine-meritată poziţie”.

Acum, acordul a fost ratificat de Guvern. Gheorghe FALCĂ: „În ultima ședință de Guvern a fost ratificat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România, semnat la București, la 9 decembrie 2020 și la Upper Marlboro, la 4 decembrie 2020.

Acest acord este unul esențial pentru securitatea energetică a țării noastre, dar și pentru viitoarele investiții care urmează să fie făcute. În mod cert investițiile de la Cernavodă vor aduce locuri de muncă și o oportunitate de dezvoltare economică și energetică a României”.

SUA are un parteneriat cu România pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, dar și recondiționarea reactorului 1. Actualul acord va fi valabil pentru următorii 30 de ani.

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ: Acordul cu SUA pentru Cernavodă, ratificat de Guvern! are now closed.