Gheorghe Falcă a fost prezent la cea de-a 101-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 01, 2013 with No Comments

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a participat la cea de-a 101-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (CoR).  Preşedintele CoR, Ramón Luis Valcárcel Siso, a trecut în revistă, împreună cu comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, stadiul actual al negocierilor privind pachetul de coeziune al UE pentru perioada 2014-2020.

„În cadrul dezbaterilor am examinat măsurile care se pot întreprinde astfel încât programele finanţate prin intermediul politicii de coeziune a UE să fie lansate prompt şi la timp. Dezbaterile sesiunii plenare au fost dominate de tema asigurării creşterii economice şi a locurilor de muncă,  unul din proiectele de aviz adoptate de membrii CoR axându-se pe ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor”, a declarat Gheorghe Falcă.

Un proiect de aviz adoptat în cadrul celei de-a 101-a sesiune plenară a avut ca temă sectoarele culturale şi creative pentru creştere economică şi crearea de locuri de muncă. Investiţiile în sectorul cultural au fost înscrise printre priorităţile politice ale CoR, fiind considerate un motor al creşterii economice şi creării de locuri de muncă, ce contribuie totodată la bunăstarea şi incluziunea socială. Deoarece pieţele culturale depind în mod vital de finanţările publice, mmebrii CoR sunt de părere de părere că, în măsura posibilului, politicile publice nu ar trebui să facă din acestea ţintele preferate ale reducerilor bugetare. „Municipiul Arad, în perspectiva înscrierii în competiția din anul 2021 de Capitală Culturală Europeană, are nevoie de o strategie de promovare a sectoarelor culturale şi creative pentru creştere economică şi crearea de locuri de muncă. De altfel, sectorul cultural și creativ constituie un motor de creștere economică și va fi unul din punctele cheie din cadrul strategiei culturale Arad 2014-2020″, a completat primarul Gheorghe Falcă. Printre temele dezbătute s-au numărat: pachetul de măsuri pentru încadrarea în muncă a tinerilor; comunicarea lui Johannes Hahn, membru al Comisiei Europene responsabil cu politica regional; sectoarele culturale şi creative pentru creştere economică şi crearea de locuri de muncă; eliminarea diferenţelor din domeniul inovării; directiva privind consolidarea echilibrului de gen în rândul administratorilor neexecutivi ai societăţilor cotate la bursă şi măsuri conexe; al 7-lea Program de acţiune pentru mediu și evoluţia situaţiei pieţei şi condiţiile subsecvente de eliminare treptată a sistemului de cote pentru lapte – al doilea raport privind tranziţia fără probleme.

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă a fost prezent la cea de-a 101-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor are now closed.