Gheorghe FALCĂ: 500 de milioane de euro pentru pădurile României!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on iunie 20, 2022 with No Comments

O nouă schemă de ajutor de stat a fost aprobată de Comisia Europeană, de această dată sprijinul fiind direcționat către sectorul pădurilor. „Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane de euro pusă la dispoziție prin intermediul Mecanismului de redresare și reziliență. Vorbim de sute de milioane de euro destinate exclusiv dezvoltării de noi suprafețe împădurite.

Schema aprobată astăzi va permite României să creeze noi suprafețe împădurite. Aceste păduri vor contribui la prevenirea eroziunii și a inundațiilor, la curățarea aerului și la combaterea schimbărilor climatice. Măsura va contribui nu numai la obiectivele Pactului verde al UE, ci va sprijini, totodată, dezvoltarea economică a zonelor rurale și turistice din România.

Această schemă de sprijin se va desfășura până la 30 iunie 2026, urmărind să sprijine proprietarii de terenuri agricole adecvate pentru împădurire, ceea ce va avea un impact climatic pozitiv pe termen lung.

Mai trebuie spus și că în cadrul schemei, se va oferi sprijin sub forma unor granturi directe proprietarilor publici și privați de terenuri agricole adecvate pentru împădurire, inclusiv municipalităților, precum și asociațiilor acestora. Împădurirea trebuie realizată în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră din România, în care sunt detaliate speciile de arbori și arbuști care urmează să fie plantați, precum și densitatea plantațiilor”, a transmis eurodeputatul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE).

Avizul favorabil pentru această schemă vine după ce Comisia a evaluat-o în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat și a constatat că această schemă facilitează dezvoltarea anumitor activități economice, fiind și în concordanță cu obiectivele de dezvoltare rurală și cu obiectivele strategice ale UE legate de tranziția verde.

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ: 500 de milioane de euro pentru pădurile României! are now closed.