Furtuna de aseară a lovit fără milă municipiul şi judeţul Arad!

Written by florin coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 20, 2016 with No Comments

ploaia

Case şi străzi inundate, diguri rupte, spitale evacuate, maşini avariate, localităţi rămase fără energie electrică, acesta este un bilanţ succint a efectelor furtunii de duminică seara.

Mai multe zone din municipiul Arad au fost inundate: parcarea de la Atrium Mall, Gemi Center, pasajul din zona Voinicilor, străzi şi grădini din Sânicolaul Mic, Gai, Bujac, Aradul Nou

Echipele de intervenţie ale ISU au avut peste o sută de solicitări, cea mai dificilă dintre intervenţiile pompierilor arădeni fiind probabil cea de la Spitalul Judeţean Arad, secţia de primire urgenţe. Acolo unde, din cauza şuvoaielor de apă ce curgeau din tavan, au fost evacuate aparatura şi pacienţii. Pompierii au intervenit nu doar la UPU pentru a scoate apa din săli ci şi la Spitalul Municipal.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a reuşit să facă un prim bilanţ al dezastrului de duminică.

“În urma precipitaţiilor abundente înregistrate în cursul zilei de ieri, 19.06.2016, judeţul Arad s-a aflat sub două avertizări cod portocaliu de precipitaţii. Până azi 20.06.2016, ora 12.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad a intervenit astfel: În municipiul Arad s-a intervenit pentru evacuarea apei din 28 locuinţe, 10 demisoluri şi subsoluri, îndepărtarea a 6 arbori căzuţi pe străzi şi pe DN 7 şi 2 stâlpi.

De asemenea, s-a intervenit pentru supraînălţarea cu saci a canalului Mureşel. În prezent continuă operaţiunile de evacuare a apei din mai multe cartiere din municipiul Arad”.

În oraşul Chişineu Criş, Garda de Intervenţie nr.2 Chişineu Criş a intervenit pentru evacuarea apei din 6 locaţii. În localitatea Nădab, canalul Dohangia a ieşit din matcă şi a inundat aproximativ 30 de gospodării. S-a acţionat cu 2 motopompe şi 6 pompieri de la Garda de Intervenţie nr.1 Chişineu Criş. Acţiunea de intervenţie continuă şi acum cu sprijinul Secţiei de Pompieri Sebiş. În localitatea Pâncota s-a rupt digul canalului ce traversează localitatea inundând aproximativ 100 de gospodării. S-a acţionat toată noaptea pentru astuparea breşei cu 40 pompieri de la Secţia Ineu. Operaţiunile de intervenţie continuă şi acum.

Datorită situaţiei operative înregistrate în municipiu Arad şi în localităţile Pâncota, Ineu, Chişineu Criş, Detaşamentul Arad şi Secţia Ineu acţionează cu întreaga capacitate de intervenţie: opt ofiţeri, 125 de subofiţeri, 11 motopompe, patru autospeciale de stingere, trei autocamioane de intervenţie, o autospecială de descarcerare, o autospecială de deblocare salvare şi cinci autospeciale transport personal” se precizează în comunicatul ISU Arad.

 

No Comments

Comments for Furtuna de aseară a lovit fără milă municipiul şi judeţul Arad! are now closed.