Frustrare după un meci bun!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 20, 2022 with No Comments

UTA a anunțat clar că vrea puncte din meciul cu Rapid, iar partida în sine a dovedit că nu degeaba suflarea alb-roșie aborda o mină optimistă înaintea partidei din Giulești. „Bătrâna Doamnă” a dominat, a construit mai mult, a jucat mai bine, a fost echipa care a ratat cele mai clare ocazii, iar acest 0-1 din final este mai mult decât frustrant. Au fost lucrurile bune arătate de elevii lui Ilie Poenaru, pentru că pe celălalt taler al balanței putem pune câteva momente de adormire a defensivei, faza golului fiind elocventă, lipsa de inspirație și coordonare pe ultimele faze ale atacului, jocul dezordonat a lui Jobello sau Otele, apatia noilor intrați, Ubink sau Keseru, un lucru deja obișnuit.

Ceva despre adversar. Dincolo de popularitatea de care se bucură, Rapid este un club foarte vocal, cu o prezență masivă, chiar agasantă, pe canalele media, pe bancă cu un fost jucător exponential al fotbalului românesc, Adi Mutu. Iar gruparea a plusat recent și pe partea financiară, prin aduceea lui Dan Șucu. Așa că nu trebuie să ne mirăm că, și sub presiunea publicului, arbitrii o împing de la spate, în condițiile în care aproape toată lumea îi suflă în pânze pentru a pune umărul la reușita unui centenar de vis, care să ateste anul viitor „fenomenul”, „cultura” Rapid. Deocamdată această „cultură” s-a manifestat perfect sâmbătă seara prin cel mai scârbos banner ce l-am văzut pe un stadion, banner afișat de galeria Rapidului. O mizerie! Sugerăm ca el să îi fie făcut cadou domnului Șucu, care să îl pună la una din bazele unde se pregătesc micii fotbaliști rapidiști, ca să îi obișnuiască din timp cu atmosfera din Giulești. Sau poate vrea să îl posteze pe un perete al biroului său, peferabil nu pe cel din spate, ca să îl poată admira zilnic, acumulând astfel din „cultura” Rapidului.

În fine revenind la meci, să menționăm cartonașele oferite aiurea, dar cu „entuziasm”, de arbitrul politician Iulian Călin, care și-au pus amprenta, vezi Batha, asupra partidei și a rezultatului final.

La fel, Otele a fost avertizat pentru că și-a cerut dreptatea, după ce reluările au arătat clar că el obținuse un corner, transformat în aut de poartă de asistent. La aceeași fază, tot pentru proteste, a fost avertizat prima oară și Batha. În min. 74, Iulian Călin a „savurat” contactul fizic între Batha și Papeau, rapidistul obstrucționând, pentru a dicta fault împotriva lui Batha, și imediat al doilea cartonaș galben, adică eliminarea. Care avea să cântărească clar în economia jocului.

Așa cum spuneam UTA a păcătuit și prin lipsa de concentrare, atât la faza în care i-a permis lui Junior Morais să înscrie, cât și în fața porții adverse. Acolo unde unde Horațiu Moldovan, chiar dacă în zi de grație, putea fi învins.

UTA bifează astfel și a patra deplasare fără gol marcat, iar vineri la Arad vine Craiova lui Mitittelu, o echipă cu calitate atât în teren cât și pe bancă Un nou examen dificil pentru Ilie Poenaru și elevii săi.

Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Grigore, Morais – Kayt, Crepulja, Alex Ioniță (54 Papeau) – Sefer (76 Pănoiu), Dugandzic, Costache (54 Mățan). Rezerve: Drăghia – Dussaut, Ignat, P. Iacob. Ciobanu, Albu. Antrenor: Adrian Mutu

UTA: Balauru – Vukcevic, Benga, Chindriș, Hoxhallari – Batha, Cascini – Otele (73 Ubbink), Isac (46 Șteau), Jobello (81 Keseru) – Postolachi (60 Ademi). Rezerve: Mociu – Erico, Dobrescu, Negoescu, Matei. Antrenor: Ilie Poenaru

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Alexandru Cerei (Cluj) și Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

No Comments

Comments for Frustrare după un meci bun! are now closed.