Forumul Economic Internațional „ Industria vinului : provocări, realități și perspective ”, un eveniment de referință pentru Europa Centrală și de Est

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on august 05, 2021 with No Comments

Desfășurat în 30 și 31 iulie 2021, în format online, forumul vitivinicol, organizat de către compania americano-română OenoCo International, s-a dovedit a fi un eveniment de referință pentru regiunea Europei Centrale și de Est. La eveniment au participat peste două sute de vinării din doisprezece țări ale regiunii amintite.

„ Ceea ce a conferit acestui eveniment anvergura internațională precum și un nivel foarte ridicat a fost galeria selectă a speaker-ilor: de la Caroline Gilby, la Elisabeth Gabay și Robert Joseph, la Cecilia Magni și până la Polly Hammond și Tomislav Ivanovic sau Scott Carney, toți au abordat problematici extrem de actuale legate de domeniul vitivinicol din Europa Centrală și de Est ”, a precizat Paula Stanca, sommelier certificat CMS și CEO al companiei OenoCo International.

„ Ne bucură foarte mult numeroasele parteneriate care s-au creat în jurul acestui eveniment economic internațional, mă refer aici la instituții diplomatice și administrative, organizații și centre de promovare economică, turistică și culturală din numeroase țări ale Europei Centrale și de Est. Toate acestea au promovat la rândul lor evenimentul, care s-a conturat astfel ca unul de referință și în planul promovării internaționale ”. Putem considera că acest forum a realizat câteva premiere în domeniu, mai ales prin participarea unor consorții vitivinicole consacrate la nivel internațional: consorțiul vinicol din Toscana și cel din Sicilia, Italia. ”, a menționat Antoniu Martin, coordonatorul departamentului Europa Centrală și de Est din cadrul OenoCo International.

„ Cu ocazia acestui forum economic internațional, compania noastră a lansat două inițiative care vizează statele din Europa Centrală și de Est: Consorțiul „Vinuri Carpatine” și „Traseul Vinurilor Carpatine”. Primul proiect are menirea de a coagula vinăriile care doresc să-și crească nivelul de profesionalizare, în scopul optimizării exporturilor pe piețe occidentale, iar cel de-al doilea proiect își propune să valorifice la nivel internațional potențialul economic, istoric, cultural și turistic al unor regiuni reprezentative ale Europei Centrale și de Est ”, a subliniat Codruța Cotor, coordonatorul departamentului juridic al companiei OenoCo International.

No Comments

Comments for Forumul Economic Internațional „ Industria vinului : provocări, realități și perspective ”, un eveniment de referință pentru Europa Centrală și de Est are now closed.