Forţa Civică solicită demisia lui Liviu Dragnea

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 08, 2013 with No Comments

În contextul trimiterii lui Liviu Dragnea în judecată de către procurorii DNA, partidul Forţa Civică solicită demisia Vicepremierului şi încetarea imediată a oricăror ingerinţe politice în desfăşurarea activităţii instituţiilor de drept.

Ştefan Pirpiliu, Secretar General Forţa Civică: „Avem toleranţă zero atât în ceea ce priveşte intervenţiile în justiţie, dar şi împotriva oricărei încercări de intimidare lansate la adresa tuturor instituţiilor din sistem. Ieşirile actuale ale liderilor USL ne aduc aminte de situaţiile din trecut când, reacţia – pe linie de partid – la trimiterea în judecată a unui lider politic, era formarea unei „bariere umane” în jurul celui acuzat. Momentan, situaţia a înregistrat o „firavă” evoluţie: bariera este formată doar la nivel declarativ. Victor Ponta ne arată în continuare că deţine abilităţi reduse de înţelegere a sistemului juridic, afirmând că dosarul lui Liviu Dragnea este „un dosar politic”. Îi transmitem domnului Ponta că nu suntem interesaţi de lecţiile despre justiţie sau de părerea domniei sale despre cum se organizează un referendum. Domnia sa ar trebui să ia în considerare un singur lucru: are un Ministru judecat pentru o faptǎ penală. Iar decizia de acuzare sau achitare aparţine instituţiilor abilitate, nicidecum nu intră în prerogativele Prim-Ministrului. În contextul ultimelor evenimente, partidul Forţa Civică solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţie nu pentru că l-am fi judecat noi, ci pentru că aduce prejudicii de imagine României la nivel internaţional.”

„Domnule Ponta, faceţi un exerciţiu de memorie: câţi miniştri aţi schimbat până acum? Câţi miniştri au fost trimişi în instanţǎ până acum? Aveţi un Guvern plin de oameni care au probleme cu justiţia. Ne-am săturat să ne spuneţi că justiţia este coruptă, sau că dosarele colegilor dvs. sunt politice. Există o singură concluzie: justiţia trebuie să îşi facă datoria. Nu susţinem apărarea celor care încalcă legea, susţinem o justiţie care îşi apară independenţa!”, conchide Secretarul General al Forţei Civice.

„Menţinerea în Guvernul României a Vicepremierului Liviu Dragnea va reprezenta un motiv în plus pentru ca următorul Raport MCV să fie unul extrem de negativ. Ultimele atacuri ale liderilor USL la adresa justiţiei pun România într-o situaţie la fel de gravă cu cea din vara anului trecut. Deşi Victor Ponta se legitimează ca fost procuror, prin afirmaţiile sale încalcă în mod grosolan independenţa justiţiei, erijându-se în produsul de succes al tandemului Năstase – Iliescu. Asemenea produs, asemenea mentori. Mai mult, Ion Iliescu declara cu nonşalanţă că trimiterea lui Liviu Dragnea în judecată este anticonstituţională!”, afirmă Adrian Iuraşcu, Prim-Vicepreşedinte Forţa Civică.

No Comments

Comments for Forţa Civică solicită demisia lui Liviu Dragnea are now closed.