Florin Tripa: „Masterplanul de deșeuri s-a transformat într-o megaafacere, cu largul concurs al PNL Arad“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iulie 26, 2019 with No Comments

Masterplanul de deșeuri se dovedește a fi un dezastru pentru cetățenii județului Arad, dar o megaafacere pentru firmele de salubritate. Cu largul concurs al liberalilor din fruntea județului, al celor care conduc ADI Deșeuri, masterplanul a fost tranformat într-o afacere de succes pentru anumite firme, în timp ce zeci de mii de arădeni au parte de servicii proaste, la prețuri tot mai mari.

 „Cu largul concurs al celor de la PNL Arad, masterplanul de deșeuri a fost transformat într-o afacere de succes pentru firmele de salubritate, iar arădenii stau luni de zile cu gunoiul în fața porții, deși au plătit sume importante pentru acest serviciu. Cel mai elocvent exemplu e ceea ce se întâmplă în zonele 2 și 5, Valea Crișului și Valea Mureșului, unde firma Grup Salubritate Urbană, operatorul de salubritate de pe acele zone, a fost preluată de o altă societate, ca mai apoi să fie declarat falimentul. Culmea e că, societatea care a preluat GSU vine acum să se ocupe de salubritate tot pe cele două zone, cu utilajele care nu au fost predate înapoi la ADI Deșeuri, la prețuri duble față de cele din contractul inițial. Este strigător la cer cum ADI Deșeuri și liberalii de la CJA stau și asistă nepăsători la această inginerie prin care sunt afectați zeci de mii de arădeni, care pe de o parte au avut de suferit luni întregi pentru că nu li s-a ridicat gunoiul, iar pe de altă parte trebuie acum să plătească sume duble pentru aceleași servicii.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă CJA și ADI Deșeuri și-ar fi făcut datoria și ar fi solicitat o garanție, la încheierea contractului, celor de la GSU. Cu acea garanție, se putea asigura serviciul de salubritate o perioadă, până când se organiza o nouă licitație. Nu mai spun că cei de la ADI Deșeuri și CJA n-au făcut nimic pentru a obliga firma GSU, conform contractului, să asigure serviciul de salubritate încă trei luni, ba mai mult, aceste instituții tolerează activitatea societății care a cumpărat și falimentat GSU și care își oferă serviciile primăriilor din zonele 2 și 5, cu aceleași utilaje și același personal al GSU, dar la prețuri duble. Tot ceea ce se întâmplă în aceste zile cu masterplanul pe deșeuri ne duce cu gândul că asistăm la o inginerie cu fonduri europene, care nu sunt folosite pentru confortul arădenilor, așa cum a fost scopul inițial, ci pentru interesele unor grupuri private“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

 Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Florin Tripa: „Masterplanul de deșeuri s-a transformat într-o megaafacere, cu largul concurs al PNL Arad“ are now closed.