Florin Tripa : „Incompetența lui Marinel Cionca dăunează grav drumurilor județene“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on octombrie 03, 2017 with No Comments

Drumurile județene din Arad sunt într-o stare proastă, principala cauză fiind incompetența actualei administrații liberale, care nu a reușit în mai bine de un an de zile să reabiliteze măcar un kilometru de drum. În tot acest timp însă, președintele Marinel Cionca și ceilalți liberali din CJA au dezbătut în permanență problema acestor drumuri, așteptând tot timpul ca altcineva să le asigure fondurile și să le reabiliteze în locul lor.

Cel mai slab președinte din istoria CJA, Marinel Cionca, ne povestește zi de zi cum ar trebui reabilitate drumurile județene. E cel mai bun la teorie. Când e să treacă la practică, Marinel Cionca nu mai știe ce și cum trebuie făcut.

Angajații din Consiliul Județean Arad sunt din ce în ce mai îngrijorați de incompetența care domnește la vârful instituției, incompetență care dăunează grav drumurilor județene, aflate într-o stare de degradare fără precedent. Primim din ce în ce mai multe semnale că atât Marinel Cionca, cât și colaboratorii săi de nădejde din PNL sunt la un pas să facă praf proiectele finanțate prin programele derulate sub coordonarea Ministerului Dezvoltării. CJA are la dispoziție nu mai puțin de 320 de milioane de lei pentru reabilitarea totală a șase drumuri județene: DJ 709 Arad — Pâncota, DJ 792C tronsonul Buteni — Pâncota și DJ 709E Sânpetru German — limită județ Timiș (finanțate prin Programul Operațional Regional coordonat de Ministerul Dezvoltării) și Bârsa-Moneasa-limită de județ Bihor, Sânmartin-Olari-Caporal Alexa și Nădab-Seleuș (finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat tot de Ministerul Dezvoltării). Au trecut luni de zile de la aprobarea acestor proiecte, dar de la Consiliul Județean Arad nu avem parte de nimic nou, în afară de gargara specifică PDL, care ar trebui să-și găsească locul la partid, nu într-o instituție unde aleșii liberali sunt plătiți să muncească.

Îi cer public domnului Marinel Cionca să spună arădenilor ce se întâmplă cu proiectele în valoare de 320 de milioane de lei finanțate prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării. Cer public președintelui CJA să informeze arădenii dacă s-au finalizat documentațiile pentru aceste drumuri, dacă nu, în ce stadiu se află acestea și dacă se vor depune în termen, astfel încât să nu pierdem finanțările, așa cum primesc semnale că s-ar putea întâmpla, atât dinspre angajați ai CJA, cât și dinspre Ministerul Dezvoltării.

Nu vrem să ajungem din nou, din cauza incompetenței conducerii liberale a CJA, să pierdem bani europeni sau de la Guvern, așa cum s-a întâmplat și anul trecut cu banii de la spital, cum s-a întâmplat la nivel de Primăria Arad, cu banii pentru modernizarea CET, cum s-a întâmplat acum un an cu banii europeni pentru cetățile Șiriei și Șoimoș.

Avem destule exemple negative, generate de incompetența actualei conduceri a județului, încât să ne îngrijorăm că vor urma și altele. Sperăm ca cele șase drumuri județene să fie realizate de Consiliul Județean Arad și să nu ne trezim peste o lună, două, șase, că Marinel Cionca și echipa sa de propagandiști vor da din nou vina pe PSD, pentru modul oribil în care arată drumurile din județul Arad. Dacă simte că nu poate să cheltuie în interesul arădenilor cele 320 de milioane de lei primite de la Guvern, îl sfătuiesc pe domnul Marinel Cionca să se gândească la binele cetățenilor județului și să lase locul unui politician competent, care să ducă la bun sfârșit reabilitarea celor șase drumuri județene“, declară deputatul PSD Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Florin Tripa : „Incompetența lui Marinel Cionca dăunează grav drumurilor județene“ are now closed.