Florin Galiș atrage atenția; sute de firme dispar zilnic

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 08, 2016 with No Comments

florin-galis

În fiecare zi, în România se închid nici mai mult, nici mai puţin de 300 de firme. Semnalul de alarmă este tras şi reflectă, în opinia preşedintelui interimar al organizaţiei municipale ALDE Arad, Florin Galiş, „o consecinţă a politicii guvernanţilor actuali, care nu sprijină, prin măsuri adecvate, sectorul IMM-urilor”.

Patronii preferă să îşi inchidă firmele decat să le redreseze, în primele şapte luni ale anului 2016 fiind radiate, în medie, 299 de firme în România, zilnic!

Este vorba despre date statistice, comunicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Până la sfârşitul lunii iulie au fost radiate, în acest an, aproape 73.000 de firme. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, datele respective indică o creştere procentuală îngrijorătoare, de aproximativ 50%” – subliniază Galiş.

O sporire semnificativă a radierilor, de 85%, a fost înregistrată în domeniul activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice. Nici în ceea ce priveşte înfiinţarea de companii noi nu stăm bine: în intervalul ianuarie-iulie 2016 au fost constituite 71.966 de firme, cu circa 5% mai puţine decât în 2015.

În calitatea sa de singur partid care continuă să apere valorile autentic liberale pe eșichierul politic autohton, valori pe care nu le-a abandonat niciodată, sprijinind mereu inițiativa privată și întreprinzătorii, ALDE asigură pe această cale electoratul că atenția îi va rămâne focalizată în direcția susținerii tuturor celor care pornesc o afacere, crează locuri de muncă, se zbat să mențină un business ori nutresc pretenții legitime în vederea garantării unui climat economic favorabil.

Biroul de presă ALDE ARAD

No Comments

Comments for Florin Galiș atrage atenția; sute de firme dispar zilnic are now closed.