Firmă sancționată de Poliția Locală

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on februarie 12, 2018 with No Comments

 

Conform Legii nr. 155/2010, atribuţiile poliţiştilor locali sunt diverse: de la asigurarea ordinii şi liniştii publice, la amendarea şoferilor care încalcă anumite prevederi ale Codului rutier sau chiar mai mult decât atât poliţiştii locali pot verifica activitatea agenţilor economici din aria lor de competenţă.

Spre exemplu, politiştii locali pot verifica legalitatea activităţilor de comerţ stradal şi a activităţilor comerciale, inclusiv din pieţele agroalimentare, târguri şi oboare,  au dreptul să efectueze controale la agenţi economici pentru a verifica dacă firmele deţin autorizaţiile şi aprobările necesare pentru desfăşurarea activităţii sau documentele de provenienţă a mărfii şi nu în ultimul rând pot verifica orarul de aprovizionare şi funcţionare al operatorilor economici, dar şi dacă agenţii economici respectă obligaţiile legale privind afişarea preţurilor, a produselor comercializate sau a serviciilor.

O societate comercială cu sediul în Arad, pe strada Ghioceilor, a intrat în la începutul acestei săptămâni în  atenţia poliţiştilor locali. În urma controlului efectuat s-a constatat că firma nu deţinea aviz de funcţionare, nu avea afişat orarul de funcţionare şi în plus îşi extinsese activitatea cu mult înafara sediului, fapt care de altfel a şi atras atenţia agenţilor de la Poliţie Locală.

Pentru toate aceste nereguli, societatea a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 4000 de lei.

Controalele vor continua astfel că Poliția Locală recomandă agenţilor economici intrarea în legalitate.

 

No Comments

Comments for Firmă sancționată de Poliția Locală are now closed.