Final de stagiune apoteotic cu celebra soprană româncă Felicia Filip la Teatrul de Vară ETHOS din Arad

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , , , , ,

Published on august 21, 2014 with No Comments

Cea de-a doua stagiune estivală a Teatrului de Vară ETHOS din Arad se va încheia cu două spectacole de excepție, ce se doresc a fi o adevărată încununare a  suitei de evenimente cultural-artistice de excepție pe care Consiliul Județean împreună cu Centrul Cultural Județean Arad le-au oferit pe parcursul acestei veri tuturor arădenilor spre încântarea publicului.

O pleiadă întreagă de artiști aparținând elitei scenelor românești și internaționale  a fost invitată și în această vară să evolueze pe scena Teatrului de Vară ETHOS în fața a mii de spectatori.

Acordurile finale ale stagiunii estivale 2014 vor celebra cea mai sublimă dintre arte, muzica. Din programul Teatrului de Vară ETHOS nu putea lipsi tradiționala Gală de operetă, programată pentru seara de miercuri, 27 august, începând cu orele 20.30.

Ethosul Românesc evocat  în acest sezon pe scena Teatrului de Vară va primi cu ocazia ultimului spectacol muzical o conotație deosebită prin interpretarea măiastră a uneia dintre marile voci ale României, soprana Felicia Filip. Alături de tenorul  Andrei Lazăr, solist al Operei Naționale Române din București, acompaniați de Ansamblul arădean  ”Johann Strauss Modern” sub bagheta maestrului Tiberiu Soare, unul dintre cei mai apreciați dirijori români ai momentului,  Felicia Filip va oferi publicului un regal de melodii celebre din operete și musical precum ”Sânge vienez”, ”Văduva veselă”, ”Omul de la Mancha”,”My fair lady”,  ”Contesa Mariza”, interpretate în limba română . Repertoriul ales de marea soprană va fi întregit de minunate arii și melodii alese de tenorul Andrei Lazăr dar și de piese orchestrale selectate cu precădere din creația muzicală românească.

Gala de operetă va fi moderată de maestrul Tiberiu Soare,  muzician de excepție,  apreciat și în această postură de către melomanii români. Prezentările sau prefațările concertelor de la ultima ediție a Festivalului Internațional ”George Enescu” l-au adus în prim-plan de data acesta și în calitate de moderator, dovedind o amplă și solidă cunoaștere a fenomenului muzical  sub toate fațetele lui.

Noua serie de evenimente ETHOS FAMILY, inaugurată și susținută cu succes în vara acestui an tot în spațiul Teatrului de Vară ETHOS se va încheia cu un spectacol de operă pentru copii, prelucrare muzicală și scenică a operei ”Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, în interpretarea artiștilor Operei Comice pentru Copii din București, marți, 26 august începând cu orele 19.

Configurând în mod simbolic un arc peste timp, Teatrul de Vară ETHOS din Arad trăiește și continuă să palpite  în inimile arădenilor constituindu-se într-un loc de întâlnire sub cerul liber,  între trecut, prezent și viitor.

Mulțumim tuturor spectatorilor care ne-au onorat cu prezența pe parcursul întregii stagiuni într-un număr impresionant și îi invităm să participe în continuare la toate evenimentele noastre!

No Comments

Comments for Final de stagiune apoteotic cu celebra soprană româncă Felicia Filip la Teatrul de Vară ETHOS din Arad are now closed.