Festivalul Vânătorilor de la Bata și-a derulat cea de-a IX-a ediție

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on septembrie 25, 2016 with No Comments

bata-1

Pasionații de vănătoare din tot județul și nu numai și-au dat mâna duminică la Bata în cadrul „Festivalului Vânătorilor”, ajuns la cea de-a IX-a ediție. Evenimentul s-a bucurat din plin de o prezență numeroasă, vizitatorii delectându-se cu demonstrații de vânătoare cu șoimi, diferite concursuri și un inedit spectacol folcloric. Vânătorii „iscusiți” s-au întrecut în prepararea ceaunelor cu preparate vânătorești care mai de care mai apetisante, stropite din plin cu vin din zonă. Așa cum ne spune „Badea Ion”, primarul Ion Micurescu, inima acestui festival, vânătoarea este un cult, o artă și nici de cum o crimă.

Festivalul Vânătorilor” de la Bata, vrea să fie în primul rând o deschidere spre publicul larg a tradiţiilor şi obiceiurilor legate de vânătoare. Oaspeţii evenimentului au avut surpriza să descopere că vânătoarea nu înseamnă numai uciderea animalelor sălbatice ci şi o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri care au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor. Iar dacă până acum toate acestea se desfăşurau într-un spaţiu de tagmă destul de ermetic, festivalul este o șansă de cunoaştere şi înţelegere corectă a fenomenului”, a declarat primarul comunei Bata, Ion Micurescu

igas-pita-2

Au fost prezente oficialități arădene printre acestea numărându-se: primarul Gheorghe Falcă, Iustin Cionca, președintele CJ Arad, cei doi vicepreședinți ai CJ Arad, Claudia Boghicevici și Sergiu Bîlcea, senatorul Traian Igaș, deputatul Ioan Șcheau, deputatul Eusebiu Pistru, președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, președintele PMP Arad, Florin Remețan, primari din județ și o serie de consilieri județeni.

igas-pita

La fel ca și în alți ani cel mai vizitat stand a fost cel al senatorului Constantin Traian Igaș, unde expertul în prepararea ceaunului de vânat, Petre Danci le-a încântat papilele gustative celor prezenți de la politicieni, vânători până la simpli vizitatori. Un alt deliciu „marca Igaș” a fost aperitivul, adică pălinca și pită(de Pecica, normal)cu unsoare, ceapă și boia.

No Comments

Comments for Festivalul Vânătorilor de la Bata și-a derulat cea de-a IX-a ediție are now closed.