Exercițiul de protecție civilă „Mureș 2015”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on mai 22, 2015 with No Comments

Proiectul „Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local” (ACHELOUS)

Municipiul Arad, alături de parteneri din Italia, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria si Croația beneficiază de fonduri UE pentru dezvoltarea și implementarea acțiunilor de protecție civilă inovatoare în caz de inundații, în cadrul proiectului « ACHELOUS – Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local ».

În data de 27 mai 2015, în cadrul acestui proiect. se va defășura la Arad exercițiul de protecție civilă “Mureș 2015” în zona Malul Mureșului – Bulevardul Dragalina -  Parcul Copiilor. Exercițiul va fi anunțat cu alarmare prin sirene la ora 11:00, iar traficul în zona vizată va fi restricționat între orele 8:30-12:30.

Proiectul vizează îmbunătățirea intervențiilor în situațiile de inundații, respectiv reacția experților locali, coordonarea eficientă a forțelor și resurselor implicate, precum și educarea  cetățenilor în sensul unui comportament corect și al utilizării corecte a informațiilor în situații de urgență. Un obiectiv important urmărit este, de asemenea, utilizarea experiențelor transnaționale pentru obținerea unui proces de management al urgențelor.

Proiectul « ACHELOUS – Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local » are o valoare totală de 641.180 euro și este co-finanțat prin Instrumentul Financiar pentru Protecție Civilă al Comisiei Europene. Bugetul care revine Municipiului Arad este de 58.918 euro, din care 44.180 reprezintă contribuția UE. Proiectul se desfășoră în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2015.

Instrumentul Financiar de Protecție Civilă acoperă toate cele trei aspecte principale ale protecției civilă: prevenția, pregătirea și reacția. Proiectul ACHELOUS a fost selectat în cadrul Apelului de proiecte în domeniul prevenției și pregătirii în domeniul protecției civile din anul 2013.

Informații suplimentare: www.achelous.eu

Manager Proiect:             Laura Bocancios, Primăria Municipiului Arad

e-mail: lbocancios@primariaarad.ro

Note:

 

  • ACHELOUS este acronimul pentru ”Action of Contrast to Hydraulic Emergency in Local Urban Site” (Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel local urban).
  • ACHELOUS este un proiect cofinanțat de Direcția Generală pentru Ajutor Umanitar și Protecție Civilă a Comisiei Europene (ECHO), prin Instrumentul Financiar de Protecție Civilă.
  • ACHELOUS este un parteneriat format din 9 parteneri din 7 țări europene.
  • Scopul Proiectului ACHELOUS este dezvoltarea unor proceduri de acțiune eficiente, comune pentru autoritățile de protecție civilă din zona de interes din punct de vedere al riscului hidrologic. Pe parcursul perioadei sale de doi ani, proiectul își propune să dezvolte coordonarea și colaborarea entităților teritoriale implicate în activitățile de protecție civilă și totodată să educe populația în sensul unui comportament corect și al utilizării eficiente a informațiilor disponibile, în situații de urgență.

Partenerii de proiect ACHELOUS

No Comments

Comments for Exercițiul de protecție civilă „Mureș 2015” are now closed.