Evenimentul „Lumânări pentru suflet” a ajuns la cea de-a doua ediţie.

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on mai 14, 2015 with No Comments

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, prin Serviciul pentru Prevenirea Marginalizării Sociale, Trafic, Migrație și Repatrieri, invită  arădenii să ia parte la acţiunile organizate sub egida evenimentului „Lumânări pentru suflet”, ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.

Manifestarea ce va fi organizată duminică, 17 mai 2015, în Piaţa Avram Iancu,  cu începere de la ora 19.00 are drept scop aducerea unui omagiu colectiv românilor care au decedat ca urmare a bolii SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor și adulților care sunt în viaţă, dar sunt infestaţi cu HIV/SIDA și, mai ales, să lanseze un îndemn la prevenire și solidaritate între semeni.

La eveniment vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai ONG-urilor de profil din Arad, precum şi mai mulţi voluntari, astfel că şi oraşul nostru se va alătura marilor comunităţi din ţară care aduc un omagiu românilor decedaţi din cauza acestei boli.

De altfel, mii de comunități din întreaga lume se reunesc în fiecare an în cea de-a treia duminică a lunii mai pentru a aprinde lumânări și candele în memoria celor care au murit din cauza SIDA.

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este un program al Consiliului Mondial al Sănătăţii, celebrat pentru prima oară în anul 1983, când în lume existau doar câteva mii de decese cauzate de această maladie. Din momentul în care a fost depistat primul caz de îmbolnăvire şi până în prezent, SIDA a doborât aproape 30 de milioane de oameni. În anul 1992, Asociaţia Română Anti-SIDA (A.R.A.S.) a introdus şi în ţara noastră o astfel de comemorare.

În Arad, pe data de 17 mai 2015, între orele 19.00 – 21.00, în Piaţa Avram Iancu, programul evenimentului “Lumânări pentru suflet”, cuprinde următoarele activităţi :
* Formarea unui lanţ uman, lansare de baloane roșii (cu heliu), cu participarea studenților de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și a elevilor din cadrul mai multor licee din municipiul Arad.
* Participanţii vor depune cu toţii lumânări aprinse, in memoria victimelor acestei maladii;
* Ca simbol al conștientizării problemei HIV/SIDA, al implicării în activitatea de prevenire și de combatere a discriminării, toți cei prezenți la acest eveniment vor purta “fundița roșie”.
* Trecătorii vor fi încurajaţi să dea dovadă de solidaritate şi toleranţă şi să aprindă o lumânare în memoria celor dispăruţi.
* Tuturor participanţilor voluntarii le vor explica însemnătatea gestului. De asemenea, un cadru medical specializat va susţine o scurtă prezentare despre istoricul şi impactul acestei boli.
* Specialiştii din cadrul Serviciului pentru Prevenirea Marginalizării Sociale, Trafic, Migrație și Repatrieri şi reprezentanţii Asociaţiei “Noi și Ceilalți” Arad vor distribui participanţilor pliante şi flututraşi informativi. Şi tot ei vor avea grijă ca însemnătatea evenimentul să fie corect înţeleasă de către trecători.
Partenerii evenimentului – cărora le mulţumim pentru implicare şi susţinere – sunt:
Asociaţia “Noi și Ceilalți” Arad; Asociatia Română Anti Sida “ARAS”; Asociatia San Life Arad; Asociatia Aradul Prosperă; Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad; Liga Studenților din ”Universitatea Aurel Vlaicu” Arad; Eventus Arad, Școala Postliceală Sanitară Arad; Colegiul Național ”Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad; Colegiul Național ”Vasile Goldiș” Arad; Colegiul Național ”Elena Ghiba Birta” Arad; Colegiul Economic Arad; Liceul cu Program Sportiv Arad; Liceul de Artă ”Sabin Drăgoi ”Arad.

Motto-ul evenimentului de anul acesta este: “E timpul sa te implici si tu!”

 

 

No Comments

Comments for Evenimentul „Lumânări pentru suflet” a ajuns la cea de-a doua ediţie. are now closed.