Evenimentele săptămânii la Centrul Cultural Județean Arad

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged:

Published on august 11, 2021 with No Comments

Astăzi, la Centrul Cultural Județean Arad, a avut loc o conferință de presă cu următoarele subiecte: Centrul Cultural Județean Arad – 20 de ani de existență, Ansamblul „Cununița” Sântana – 20 de ani de cântec și inaugurarea bustului pictorului Mihai Takacs la Șilindia.

La conferință au participat: Ionel Bulbuc – vicepreședinte CJA, Ioana Engelhardt – director CCJA, Ioan Dărău – coordonator Ansamblul „Cununița” Sântana și Dumitru Paina – sculptor.

Centrul Cultural Județean Arad – 20 de ani de existență

Înfiinţat în anul 2001, Centrul Cultural Judeţean Arad s-a impus, treptat, ca unul dintre cei mai importanţi actori culturali din partea de vest a României. Pornind de la misiunea de a produce şi a gestiona un act cultural variat şi de calitate, pe care să-l aducă în fața cetăţenilor judeţului Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad este iniţiator, susţinător şi partener în programe, proiecte şi acţiuni culturale, educaţionale, turistice sau sportive, adresându-se unui număr cât mai mare de cetăţeni. Ne dorim, de la an la an, să îmbunătățim tot ce se poate în ceea ce privește activitatea Centrului Cultural Județean Arad și să facem tot ce ne stă în putință pentru ca evenimentele pe care le organizăm să aibă succes la public și să avem un feed – back pozitiv” – a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Ansamblul Folcloric Cununița Sântana – 20 de ani de cântec

Anul acesta nu doar Centrul Cultural Județean Arad aniversează 20 de ani, ci și Ansamblul „Cununița” din Sântana, ocazie cu care vineri, 13 august, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură din Sebiș, va avea loc un spectacol folcloric de gală care va marca această dublă sărbătoare. Ansamblul Folcloric Cununița a fost înființat în anul 2001 la inițiativa lui Ioan Dărău, iar în anul 2005 a devenit Ansamblul „Cununița” U.V.V.G. Sântana, în urma semnării unui parteneriat juridic cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad. „Spectacolul de vineri va fi unul de înaltă ținută, având în vedere că ne aflăm la ceas aniversar, că sărbătorim aniversarea Centrului Cultural Județean Arad și cea a Ansamblului Cununița Sântana. Vom avea invitați de seamă, soliști de renume din România și ansambluri de dansuri de renume„ –  a precizat Ioan Dărău, coordonatorul Ansamblului „Cununița” Sântana.

Accesul la evenimentul aniversar de vineri este posibil doar pe bază de invitație. Persoanele care nu vor avea loc în sală pot viziona spectacolul pe ecranul amplasat în fața Casei de Cultură din Sebiș.

Inaugurarea bustului lui Mihai Takacs la Șilindia

Realizarea bustului lui Mihai Takacs reprezintă un omagiu pe care Consiliul Judeţean Arad îl aduce, în numele comunităţii arădene, uneia dintre personalităţile apreciate de opinia publică locală. Mihai Takacs şi-a consacrat deceniile creatoare imortalizării unor simboluri arădene, clădiri, spaţii publice, personalităţi, reuşind să redea, ca nimeni altul, atmosfera oraşului de pe Mureş.  Am încercat să realizez un bust care, când te uiți la el, să îți spună ceva. Cei ce l-au cunoscut vor simți asta iar cei ce nu l-au cunoscut vor vedea un bust de bronz al unui fiu al satului care a făcut cunoscută localitatea prin operele sale” – a mărturisit sculptorul Dumitru Paina, cel care a realizat bustul pictorului Mihai Takacs.

Bustul pictorului Mihai Takacs este amplasat în centrul localității Șilindia și va fi inaugurat duminică, 15 august, începând cu ora 12.30.

No Comments

Comments for Evenimentele săptămânii la Centrul Cultural Județean Arad are now closed.