Eveniment de excepţie la Pecica. Campionatul Naţional al Tăietorilor de Lemne, Stihl Timbersports

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , , , ,

Published on august 11, 2014 with No Comments

Sâmbătă 16 august, oraşul arădean Pecica va fi gazda Campionatului Naţional al Tăietorilor de lemne, STIHL Timbersports. La starul competiţiei se vor alinia opt atleţi antrenaţi la cluburile din Arad, Bihor, şi Cluj. Pe scena din Parcul Sfânta Treime, amenajată la standarde internaţionale de securitate, îşi vor arăta măiestria;  Ioan Nyamcsuk şi Ionel Marniţa componenţi ai clubului CS Timbersport  West Arad, Costel Pleş Huedin-Cluj, Nagy Botond, Dan Petrescu, Nagy Csongor, Carol Palfi şi Cristian Marina de la GV Team Săcueni ,

Campionul Național de anul acesta va reprezenta la individual România la Campionatul Mondial Stihl Timbersports din aceasta toamnă, competiţie ce se va desfăşura în din Austria. De asemenea, cei mai în formă atleți ,vor alcătui lotul național care va reprezenta țara noastră la probele pe echipe de la Campionatul Mondial STIHL Timbersports.

În ediţiile precedente au fost desemnaţi următorii câştigători:

2013 Dan Petrescu (GV Team Săcuieni)

2012 Nicolae Nyamcsuk (CS Timbersport West Arad)

2011 Nagy Botond (GV Team Săcuieni)

2010 Costel Pleş ( CS Huiedin-Cluj)

Probele de concurs în care se vor întrece participantii sâmbătă, dar si la mondialele din toamnă sunt: tăierea cu joagarul, tăierea pe orizontală, tăierea cu motoferastraul STIHL MS660, tăierea pe verticală şi tăierea la înălţime. În afara concursului va avea loc un show demonstrativ de tăiere cu aşa-numitul “Hot saw”, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul si este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferastraul taie trei felii dintr-un buştean gros de 50 cm, în mai putin de 8 secunde.

Susţinătorii competiţiei de anul acesta sunt: Stihl România, AS CS TIMBERSPORTS WEST Arad , SC Gamanor SRL Arad reprezentată prin ec. Aurel Ionescu şi Primăria oraşului Pecica.

Evenimentul se va desfăşura în Parcul “Sfânta Treime” din Pecica cu începere  de la ora 15.00 şi face parte din serbarea anuală “Praznicul de pită nouă”

No Comments

Comments for Eveniment de excepţie la Pecica. Campionatul Naţional al Tăietorilor de Lemne, Stihl Timbersports are now closed.