Eusebiu Pistru, apel „în ceasul al doisprezecelea” pentru Gurahonţ şi Chişineu Criş

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 11, 2014 with No Comments

Deputatul PDL, Eusebiu Pistru, le solicită tuturor parlamentarilor arădeni să facă front comun pentru diminuarea impactului social negativ al desfiinţării judecătoriilor Chişineu Criş şi Gurahonţ. Mai exact, să acţioneze concertat pentru ca în cele două localităţi să funcţioneze măcar puncte de lucru. „Ştim cu toţii ce înseamnă pentru locuitorii din zonele respective desfiinţarea judecătoriilor. Oameni în vârstă, care abia se puteau deplasa până la Chişineu Criş sau Gurahonţ, pentru a-şi obţine drepturile în instanţă sau, pur şi simplu, pentru obţinerea unor hârtii, vor fi obligaţi să se deplaseza mai mult decat inainte,ceea ce inseamna timp pierdut si bani cheltuiti . Locuitori acestor zone vor pierde zile întregi, lăsând baltă gospodăriile sau munca la câmp”, spune Eusebiu Pistru.

Liderul democrat liberal crede că, indiferent de modul în care se vor rezolva disensiunile din sânul USL, parlamentarii PSD şi PNL, fiind încă la guvernare, ar trebui să fie primii care să se implice în soluţionarea problemelor celor care i-au trimis în Parlament. „Indiferent că USL merge mai departe sau se rupe, deputaţii şi senatorii arădeni trebuie să strângă rândurile, să fim cu toţii într-o echipă a Aradului. Proiectul privind desfiinţarea judecătoriilor prevede clar că există posibilitatea funcţionării punctelor de lucru. În opinia mea, dacă, din motive asupra cărora nu mai insist, nu au fost salvate cele două instanţe arădene, înfiinţarea punctelor de lucru este perfect fezabilă. Trebuie doar ca toţi să punem umărul, să ne susţinem cauza, în Parlamentul României. Mai exact, nu cauza nostră, ci a arădenilor, care, aşa cum spuneam, sunt puşi pe drumuri. Măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, să nu mai ţinem cont de culoarea politică, ci de cei care ne-au ales ca să le apărăm interesele. Pentru că arădenii nu trebuie să sufere de pe urma unor decizii luate la Bucureşti, indiferent ce partid politic este la putere”, a declarat deputatul PDL.

Eusebiu Pistru arată că „Avem un precedent,atunci cand fostul deputat Iustin Cionca a depus un amendament in comisia juridică de scoatere a judecatoriei Chişineu Criş de pe lista judecătoriilor care trebuiau desfiinţate la acea vreme. Acest amendament a fost susţinut în plenul Camerei Deputaţilor de către toţi parlamentarii arădeni, indiferent de coloratura politică, iar în urma votului judecătoria Chişineu Criş a fost salvată, la acea vreme, de la desfiinţare”.

 

No Comments

Comments for Eusebiu Pistru, apel „în ceasul al doisprezecelea” pentru Gurahonţ şi Chişineu Criş are now closed.