Europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE), Ambasador al Convenției primarilor europeni

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on aprilie 06, 2022 with No Comments

Convenția primarilor este o inițiativă emblematică a UE de promovare a acțiunilor în materie de climă și energie, evidențiind în același timp rolul crucial pe care îl joacă orașele și regiunile în tranziția către energie curată și în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Prin Biroul Convenției Primarilor de la Bruxelles, Comisia Europeană oferă un sprijin tehnic puternic și îndrumări cu privire la instrumentele financiare pentru orașele și regiunile care doresc să stabilească planuri de acțiune pentru energie durabilă și climă (SECAP).

În plus, sute de regiuni, provincii, asociații ale guvernelor locale și regionale și ministere naționale, precum și agenții tematice pentru energie sau mediu, își unesc forțele în cadrul Convenției pentru a sprijini orașele și regiunile din Europa să își îndeplinească angajamentele în materie de climă. Convenția Primarilor pentru Climă și Energie este deschis tuturor autorităților locale constituite democratic cu/prin reprezentanți aleși, indiferent de mărimea acestora sau stadiul de implementare a politicilor lor energetice și climatice.

Așa cum se menționează în rezoluția sa privind „Acordul verde în parteneriat cu autoritățile locale și regionale”, Comitetul Regiunilor are un angajament ferm de a promova și de a sprijini conceperea și punerea în aplicare a Pactului verde, sprijinindu-și membrii și autoritățile locale și regionale ale UE și înființarea o strânsă cooperare cu celelalte instituții ale UE.

În acest context, CoR lansează un apel pentru ambasadorii Pactului Climatic al CoR. Alături de alți ambasadori vom promova în mod activ diferite aspecte ale Pactului verde în statele membre prin activități politice și bune practici și vom oferi feedback periodic cu privire la eficacitatea politicilor UE pe teren și vom promova valorile europene.

Această numire este un angajament pentru viitor pe care mi l-am asumat, un pas important pentru ceea ce înseamnă politica verde a Europei și implementarea sa în parteneriat cu autoritățile locale. Venind din sfera autorităților locale, după cele patru mandate de primar, cunosc modul în care administrația funcționează și nevoile acesteia, astfel că sprijinul primit de la nivel european este cu atât mai important”, a transmis Gheorghe FALCĂ. 

 

No Comments

Comments for Europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE), Ambasador al Convenției primarilor europeni are now closed.