Europa inseamna mai mult decat politicienii sai

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on mai 09, 2013 with No Comments

9 Mai este Ziua Uniunii Europene, dar si a noastra, a tuturor.

Odata cu aderarea Romaniei la UE, sarbatorim acest eveniment alaturi de toti ceilalti cetateni europeni, bucurandu-ne nu doar de valoroasa identitate europeana, ci si de perspectivele pe care ea le ofera tarii noastre.

In calitate de membru al Uniunii Europene, Romania si-a asumat principiile democratiei, ale respectarii statului de drept si transparentei in guvernare, inscriindu-se astfel pe drumul hotarat al integrarii depline.

Cetatenii romani, parte ai celor peste 500 de milioane de locuitori ai UE, se bucura de drepturi si libertati semnificative. Alaturandu-se acestui mare proiect al unitatii in diversitate, Romania trebuie sa isi valorifice toate sansele pentru a deveni un membru respectat al comunitatii europene.

Uniunea Europeana inseamna o sursa de valori care ne unesc si pe care trebuie sa ni le asumam, insa inseamna si sanse noi de dezvoltare pentru fiecare cetatean doritor sa isi dezvolte potentialul sub acest steag.

Romania nu mai este si nu va mai fi niciodata izolata din punct de vedere economic, cultural si politic. Avem multe motive de sarbatoare, dar avem si multe angajamente, de care trebuie sa ne achitam cu mandrie si cu onoare. Trebuie sa respectam valorile comune europene, dar si regulile pe care le-am adoptat impreuna.

Europa inseamna mai mult decat politicienii sai, decat institutiile si regulamentele sale. Europa inseamna cetatenii sai. In 25 aprilie 2005, alaturi de presedintele Traian Basescu si de premierul Calin Popescu-Tariceanu, mi-am pus semnatura pe Tratatul de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.  Odata cu aceasta semnatura, mi-am asumat  – fara cale de intoarcere si ca pe o responsabilitate personala – obiectivul integrarii noastre profunde si de succes.  In aceasta zi, va invit pe toti sa sarbatorim viitorul european al tarii noastre.

La multi ani, Europa !

La multi ani, Romaniaeuropeana !

No Comments

Comments for Europa inseamna mai mult decat politicienii sai are now closed.