Egal în Oltenia, evoluție ștearsă!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 18, 2022 with No Comments

UTA nu a pierdut nici la a doua prezență pe „Centralul” craiovean, de această dată adversară fiindu-i gruparea finanțată de Adrian Mititelu. A fost 1-1 (0-0), la finalul unui meci în care ambele combatante se pot declara în același timp mulțumite, dar și frustrate pentru faptul că nu au putut  înclina balanța victoriei spre propria tabără.

Gazdele au avut prima mare ocazie încă din minutul 2, dar Iacob a respins în corner șutul lui Baeten. Craiovenii au stat mai mult în jumătatea arădeană, dar UTA a reușit să echilibreze jocul după aproximativ un sfert de oră și chiar a avut o ocazie bună prin Otele, bine găsit în careu de Ubbink, dar șutul din unghi al nigerianului a fost respins de Popa. La cealaltă poartă, Iacob a avut o intervenție excelentă în minutul 33, atunci când a respins de lângă bară mingea trimisă cu capul de Bălan.

În debutul părții secunde, Isac a avut șansa deschiderii scorului, atunci când a primit o pasă de la Miculescu, a șutat de la aproximativ opt-nouă metri, lateral, dar a fost blocat de Popa. Ubbink nu a găsit cea mai bună soluție după o pasă excelentă primită de la Dangubic, iar ratările arădene au fost pedepsite de amfitrioni. În minutul 56, după un corner executat de Baeten, puternicul Compagno a câștigat duelul cu visătorii Benga și Medjimorec, lovitura sa de cap dovedindu-se imparabilă pentru un Iacob nehotărât în a ieși sau nu pe centrare, 1-0.

Golul primit parcă a secat UTA de idei, atât în teren cât și pe bancă. Jocul a devenit tot mai încâlcit, fără nerv, iar permutările făcute de Ionuț Badea – care a trimis jucători de bază pe posturi inedite pentru ei, gen Ubbink – mai mult au dereglat mecanismul alb-roșu. Chiar și așa arădenii și-au trecut în cont alte două ocazii la poarta adversă. Ubbink a șutat din afara careului și Popa a respins greu, iar mingea a trecut puțin alături de poartă. Cornerul a fost executat tot de olandez, mingea a ajuns la Batha, care a trimis-o plasat, cu capul, dar aceasta a lovit stâlpul din dreapta porții oltene.

Ionuț Badea a avut totuși o sclipire intuitivă. L-a scos pe Miculescu, fără implicare și deloc dispus la travaliu, și l-a trimis în teren pe Ongaro. A renunțat la Otele, obosit, dar și la Isac, unul dintre cei mai activi jucători. Pe final, antrenorul Bătrânei Doamne a apelat și la Laukzemis și UTA a încheiat meciul cu patru atacanți în teren. Iar salvarea a venit tocmai de la canadianul Ongaro, jucător care a lipsit de la ultimele trei meciuri pentru că a fost scos de pe lista pentru LPF! A revenit pe această listă odată cu plecarea lui Roger, dar majoritatea suporterilor s-au dovedit reticenți în privința calităților sale după evoluțiile șterse în minutele, e adevărat puține, cu Gaz Metan și  Rapid. Ongaro a fost însă cel care și-a salvat echipa de la înfrângere în minutele de prelungiri, atunci când a primit o pasă scurtă de la Baravykas, în centrul careului, și a trimis un șut frumos, cu exteriorul, lângă bară, fără replică pentru Popa, 1-1.

Un egal poate echitabil, dar pentru a se impune la Craiova UTA ar fi avut nevoie de mai multă determinare, de luciditate în ultimii douăzeci de metri și de o partitură tactică fără experimente ciudate din partea staff-ului tehnic. Experimente care parțial explică evoluția palidă a lui Miculescu, Ubbink, Baravykas sau Dangubic. Ca o concluzie, o UTA sub așteptări!

FC U Craiova: R. Popa – Negru (70 Paramatti), Kovacic, Diallo, Bușu – Baeten, Asamoah (70 Marquet), Van Durmen – Bauza (88 Sidibe) – Compagno, C. Bălan.

UTA: Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Baravykas – Batha (88 Laukzemis), Ubbink, Isac (70 Mercioiu) – Otele (70 Vorobjovas), Miculescu (60 Ongaro), Dangubic.

Foto: sportarad.ro

No Comments

Comments for Egal în Oltenia, evoluție ștearsă! are now closed.