Echipa României de STIHL Timbersports a obținut la mondiale cel mai bun rezultat din istoria participării

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 15, 2016 with No Comments

Stihl Timbersports World Championships - Stuttgart

Echipa României de STIHL Timbersports a participat week-end-ul trecut la campionatul mondial organizat în Germania la Stuttgart. Conform clasamentului pe echipe, țara noastră a obținut cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiție, clasându-se pe locul 12, din 22 de țări participante.

Stihl Timbersports World Championships - Stuttgart“Așa cum spuneam și înaintea competiției, echipa noastră s-a aflat într-o formă deosebită, după antrenamentele efectuate în străinătate cu multiplul vice campion mondial, Martin Komarek. Au fost detalii tehnice noi pe care Komarek le-a explicat echipei noastre și asta s-a văzut clar în competiție și în atitudinea băieților noștri. În plus, suflul nou adus în echipă de cei doi tineri în vârstă de 19 de ani s-a simțit în probele de ștafetă” declară Ioana Ghineț, coordonator STIHL Timbersports România.

România a fost reprezentată pentru al șaptelea an la campionatul mondial STIHL Timbersports. Echipa a fost formată din frații Nagy (Botond și Csongor), Cser Szilard, Balazsi David și triplul campion național, Dan Petrescu, care ne-a reprezentat la individual.

Stihl Timbersports World Championships - StuttgartPe locul întâi s-a situat Australia, urmată de Canada și SUA. “Pentru prima dată de când participăm la mondiale, am reușit să trecem de calificări și să ajungem în finală. Ne-a lipsit o secundă pentru a surclasa Norvegia de pe locul 11 și doar 2 secunde pentru a ajunge între primii 10 la nivel mondial. Este cu adevărat o performanță ceea ce am reușit pentru că ne-am luptat cu țări care au tradiție puternică în această disciplină sportivă” explică Ioana Ghineț.

Campionatul mondial STIHL Timbersports este la a 12-a ediție, iar disciplina sportivă a împlinit 31 de ani. La mondialele de la Stuttgart au participat peste 100 de atleți, din 22 de țări.

 

No Comments

Comments for Echipa României de STIHL Timbersports a obținut la mondiale cel mai bun rezultat din istoria participării are now closed.