Dumitru Enăchiuc: „România pierde 400 de milioane de euro, bani europeni”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 13, 2014 with No Comments

Dumitru Enăchiuc, secretar general-adjunct al PDL Arad, critică faptul că actuala guvernare nu face nimic pentru tineri, chiar dacă la nivelul Executivului există un Minister al Tineretului.

„Cea mai gravă problemă a tinerilor este găsirea unui loc de muncă. Guvernul României nu a promovat nici o măsură concretă de creare de locuri de muncă pentru tineri, ci doar promisiuni”, a afirmat Dumitru Enăchiuc.

Acest fenomen se întâlneşte la nivelul întregii Uniuni Europene. De aceea, UE a promovat un program, intitulat „Garanţia pentru tineri”, prin care s-a crea un fond special pentru crearea de noi locuri de muncă pentru această categorie de vârstă. „Din păcate, România nu poate să acceseze cota sa parte din acest fond din cauza incompetenţei Guvernului. Pentru participarea la Programul «Garanţia pentru Tineri», România trebuia să pregătească un Plan naţional de implementare a respectivului program până în decembrie 2013. Pentru că acest plan naţional nu s-a realizat, România riscă să piardă 400 de milioane de euro”, a completat Dumitru Enăchiuc.

În ţara noastră, tendinţa de creştere galopanta a ratei şomajului în rândul tinerilor se menţine. Conform datelor furnizate de INS, rata medie a şomajului tinerilor până în 25 ani din ţara noastră era de 24,3% în septembrie 2013, comparativ cu 23,2% în iunie 2013 şi 22,4% în septembrie 2012.

No Comments

Comments for Dumitru Enăchiuc: „România pierde 400 de milioane de euro, bani europeni” are now closed.