DSP Arad reamintește că vaccinarea este singura metodă de prevenţie a unor boli grave

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 08, 2016 with No Comments

vaccin-4

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad informează populaţia că Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Arad un număr de 5.200 doze vaccin BCG şi 3.531 doze vaccin hexavalent (Hexacima). Începând cu data de 8 noiembrie se va distribui către maternităţile din judeţ şi vaccin anti hepatitic B de tip pediatric, pe lângă  cantităţile deja existente de vaccin ROR şi vaccin antigripal. Produsele se administrează gratuit în cadrul Programul național de vaccinare.

Vaccinul BCG (vaccin împotriva tuberculozei) a fost distribuit  în toate maternităţile din judeţ, iar recuperarea vaccinării sugarilor se face prin ambulatoriile de neonatologie ale maternităţii unde s-au nascut. Medicii de familie au fost informaţi în acest sens şi vor putea consilia familiile privind mobilizarea şi programarea sugarilor la maternitatea unde s-au nascut.

Vaccinul hexavalent – Hexacima (vaccin contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilusului influenzae tip B, hepatitei B şi a poliomielitei) a fost distribuit medicilor de familie şi poate fi administrat atât copiilor eligibili cât şi pentru recuperarea restanţierilor.

În contextul numărului crescut de cazuri de rujeolă din judeţ, reamintim populaţiei importanţa vaccinării ROR (vaccin triplu contra rujeolei, oreionului şi rubeolei) şi în acest sens recomandăm prezentarea la medicul de familie în vederea efectuării vaccinului dar şi recuperării copiilor restanţieri.

Singura metodă de prevenţie a bolilor enumerate mai sus o reprezintă vaccinarea şi în acest sens îndemnăm populaţia să răspundă invitaţiei medicilor de familie în vederea vaccinării.

 

No Comments

Comments for DSP Arad reamintește că vaccinarea este singura metodă de prevenţie a unor boli grave are now closed.