Drumurile de acces la cetățile dacice din munții Orăștiei vor fi modernizate cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operaţional Regional

Written by admin. Posted in Social

Tagged: ,

Published on aprilie 14, 2015 with No Comments

A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul Modernizare drumuri de acces pentru integrarea în circuitul turistic european a cetăților dacice din Munții Orăștiei. Proiectul primește finanţare prin Regio – Programul Operaţional Regional, în cadrul axei prioritare 2 „Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale și locale” și a domeniului major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, străzi urbane – inclusive construcția/reabilitarea șoselelor de centură”.

Semnarea contractului de finanţare a avut loc vineri, 10 aprilie 2015, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Hunedoara, în prezenţa domnului Dorin GLIGOR – Președintele Consiliului Județean Hunedoara şi a domnului Sorin MAXIM – Director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul Consiliului Județean Hunedoara, Modernizare drumuri de acces pentru integrarea în circuitul turistic european a cetăților dacice din Munții Orăștiei, vizează modernizarea drumului județean 705A, pe traseul cuprins între localitățile Costești și Sarmizegetusa Regia (km 19+465 – 37+370) și conectarea acestuia la rețeaua drumurilor naționale și la rețeaua TEN. Implementarea proiectului se va face pe parcursul a 8 luni.

Ca urmare a implementării proiectului, vor fi reabilitați mai mult de 17 km de drum județean cu 7 poduri și 9 stații de încrucișare. De asemenea, prin acest proiect vor fi amenajate și 12 parcări.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 41,59 milioane lei (9,41 milioane euro), dintre care aproximativ 32,95 milioane lei (7,45 milioane euro) (la cursul inforeuro 4,4205 lei/euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă.

***

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactaţi: persoană de contact – doamna Oana MINESCU, Specialist Relații Publice în cadrul Direcției Resurse Umane și Comunicare a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, tel./fax 0256 – 491981/491923, e-mail oana.minescu@adrvest.ro.

 

No Comments

Comments for Drumurile de acces la cetățile dacice din munții Orăștiei vor fi modernizate cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operaţional Regional are now closed.