Dragi pensionari nu vă lăsați păcăliți de firma Impulser. Dacă primiți o invitație, ignorați-o. Vedeți mai jos ce a pățit un pensionar arădean!

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on iunie 15, 2015 with No Comments

 

Mai mulți pensionari arădeni au primit invitația de a participa la o conferinţă de informare pe teme de sănătate și li s-a promis şi că va fi rost și de ceva investigaţii gratuite. Cum sărmanii pensionari, de care statul „are mare grijă” să le asigure o pensie la nivelul subzistenței, bani care le pot asigura cu greu doza de medicamente pentru bolile acumulate de-a lungul timpului, se agață de orice povestecare le-ar ușura această cheltuială.

De aceea se găsesc firme, cum ar fi Impulser Group International SRL care să-i amăgească pe acești sărmani, să-I păcălească că le va face niște analize gratuite…bla, bla, bla. Nimănui nu i s-a spus că participă, de fapt, la un eveniment de vânzare. Toţi vârstnicii prezenţi au venit, în ciuda caniculei (35 de gradeC) curioşi şi bucuroşi să iasă din casă. Printre ei se află şi un bunic de 80 de ani care împreună cu nepoata lui ne-a contactat la redacție să ne povestească prin ce a trecut și să tragă un semnal de alarmă ca nimeni să nu pățească ce a pățit el.

„Am primit acasă o invitație nominalizată (n.r. ne îndoim de confidențialitatea datelor personale din anumite instituții) cu care să mă prezint la Hotel Continental din Arad pentru a beneficia de niște analize gratuite și de a face un examen cu magnetoterapie pulsatilă.

Nu prea am înțeles eu ce era aia, dar am zis hai să văd. Ni s-a spus că toate bolile cum ar fi; diabetul, diabetul, cancerul şi bolile cardiovasculare – au ca punct de plecare circulaţia sângelui. Au spus că ei au soluția inovatoare pentru a scăpa de toate aceste boli. Sunt soluţii pentru a îmbunătăţi tensiunea, pentru a ajunge la limite normale fără acel pumn de medicamente. Sunt soluţii de a stabili valorile glicemiei fără pumnul de medicamente.

Trecuse deja destul timp până când noi cei curioşi am avut ocazia să vedem de fapt pentru ce am fost invitați acolo:Salteaua Impulser, un dispozitiv de magnetoterapie pulsatilă, cu ajutorul căruia ni s-a spus că poate trata hipertensiunea folosind-o zi de zi, între şase şi 18 luni, problemele cu prostata, bolile venoase, osteoporoza, insomnia şi multe altele. Dar cea mai tare a fost  că această saltea poate vindeca acea boală de care ne temem cu toţii, Alzheimer. Persoanele cu Alzheimer şi scleroză multiplă ar trebui să folosească dispozitivul toată viaţa. După care au început să ne explice că ea costă 5.900 lei dar nu cred că e mult pentru că acești bani îi cheltui pe medicamente,țigări,băutură…etc. Acești  bani reprezintă graniţa dintre a rămâne bolnavi şi a ne însănătoşi.

Nu am părăsit încăperea până nu am semnat contractual fiind convins că am nevoie de aceea saltea, Abia când am ajuns acasă, am povestit familiei ce am achiziționat, nepoata mea a făcut ochii mari văzând suma care era trecută pe contractul încheiat între mine și firma Impulser după care mi-au relatat exact ce scria acolo. Am rămas fără glas, nu am dormit toată noaptea și cred că doar Dumnezeu ma ajutat și sunt încă în viață nu am făcut un atac cerebral sau de inimă și nu salteaua lor.

De aceea trag un semnal de alarmă tuturor celor ce primesc astfel de invitații să nu mai ia parte la astfel de șarlatanii. Nepoata mea va acționa firma în judecată pentru a rezilia acel contract. Aveți mare grijă că acești impostori profiăt de naivitatea voastră, de vârsta înaintată și de bolile cu care vă confruntați” – acestea au fost cuvintele, cu ochii în lacrimi ale lui Lete Ioan din Arad, un om păcălit de firma Impulser Group International SRL

Nepoata bătrânului, Oana ne-a relatat și ea câteva lucruri povestite de bunicul ei;

Suma totală trecută în contract este 5.900 lei pentru achiziționarea de produse Impulser, din care bunicul meu a achitat în avans suma de 100 lei. Doar că s-a organizat o tombola, unde li s-au arătat niște cartonașe inscripționate cu diferite sume de bani reprezentând valoarea premiilor. După aceasta, fiecare participant a extras un bilet numerotat. Reprezentantul societății  a extras tri numere câștigătoare, printre care s-a aflat și bunicul meu. Cei trei au fost chemați în fata,felicitați si invitați la o masă,unde o doamnă a început să redacteze niște acte,pentru înmânarea premiului, cel puțin așa a presupus bunicul meu. A semnat contractul și ulterior i s-a cerut un avans, indiferent cât. Atunci a întrebat pentru ce? el a înteles că el este doar câștigător. Doamna a precizat că banii sunt de fapt bonus pentru achiziționarea saltelei și de aceea s-a cerut un avans. Bunicul nu a întrebat suma, întrucât nu era interesat nici de cumpărare ii nici nu credea că se ajunge atât de departe,a precizat  că nu dorește să achiziționeze această saltea ,insa pentrut ca a fost amenințat că va fi dat în judecată, întrucât a semnat contractul și nu mai au ce sa facă, bunicul a achitat suma de 100 lei.

După semnarea contractului când s-a cerut acel avans, i s-a spus că nu i se vor da bani în mână, suma “castigată” la tombolă fiind bonusul pentru achiziționarea saltelei, care costă nu mai mult de 15.700 lei, bunicul meu rămânând să achite diferența de 5900 lei.

Abia acasă a realizat care este suma pe care ar trebui să o plătească si ce a semnat în realitate, fiind sunat pentru a-i fi livrată marfa la domiciliu,cu obligația de a achita pe loc suma, o sumă spusă în RON, pe care bunicul meu nu a priceput-o, el râmânând încă la leii vechi.  Am încercat amiabil rezolvarea neînțelegerii, dar reprezentanții firmei au avut o atitudine ostlă cu atacuri verbale mai puțin și ne luau la bătaie…de aceea am apelat numărul de urgență 112 solicitând deplasarea unui echipaj la fața locului pentru siguranța mea și a bunicului și pentru a fi identificate persoanele care ne agasau. Ofițerul de serviciu de la 112 a avut „ bunăvoința” să-mi spună că nu este necesară deplasarea, “învățându-ma” legal ce am de făcut, adică o plângere. Am redactat plângerea pentru înșelăciune iar azi am depus-o la Parchet” a povestit Oana, nepoata bătrânului înșelat

Unde întâlniți impostorii de la Impulser Group International SRL?

Vizitați Ziua Sănătății Impulser, eveniment ce se derulează în toată țara, organizată de firma Impulser! Scopul nostru este informarea despre prevenirea bolilor cardiovasculare – și la nevoie – vindecarea acestora, a persoanelor suferinde de astfel de boli, respectiv a categoriei sociale vizate. La Ziua Sănătății Impulser veți putea întâlni instrumentul de analiză de impedanță bioelectronică (BIA). În plus, acest consult în valoare de 200 de RON, cu aparatura de sute de mii de RON, este gratuită invitaților noștrii care dețin invitație. Cea mai mare provocare a păstrării sănătății, este identificarea din timp a bolilor și vindecarea acestora. În acesta vă ajută Ziua Sănătății Impulser.

LOGOURILE UNOR INSTITUŢII EUROPENE AFIŞATE FĂRĂ ŞTIINŢA ACESTORA (din materialul publicat în revista Viața Medicală)

Pe pagina principală a site-ului impulser.ro tronează logourile a cinci instituţii enumerate ca parteneri de cercetare ai companiei: Asociaţia europeană de bioelectromagnetism (EBEA), Societatea de bioelectromagnetism (BEMS), Societatea europeană de ateroscleroză (EAS), Asociaţia europeană de sănătate publică (EUPHA) şi Northern Iowa University.

Eric van Rongen, preşedintele EBEA şi membru al comitetului ştiinţific al Consiliului sănătăţii din Olanda, s-a arătat foarte surprins de faptul că Impulser foloseşte numele şi logoul EBEA: „se creează impresia greşită că EBEA ar fi în vreun fel conectată cu această companie şi nu este cazul. Le-am cerut să corecteze acest aspect“, mi-a scris van Rongen.

Dr. Phil Chadwick, preşedintele BEMS spune că societatea nu ştia că sigla îi era folosită de compania Impulser, că nu îi oferise susţinerea şi că le va cere îndată celor de la Impulser să elimine logoul din materialele de comunicare, precum şi orice sugestie a vreunei asocieri cu BEMS.

Am primit acelaşi răspuns din partea Societatii Europene de Ateroscleroza. Profesorul Olov Wiklund, preşedintele Congresului EAS, mi-a spus că, din cunoştinţele sale, nu există dovezi medicale că dispozitivele PEMF ar ajuta în ateroscleroză. Nici EUPHA nu era la curent cu faptul că numele şi sigla îi erau folosite de Impulser în promovare. „Nu avem niciun parteneriat, vom lua măsurile necesare pentru ca logoul să fie eliminat“, mi-a scris Dineke Zeegers Paget, director executiv EUPHA.

Jurnalistul nostru de investigații de la aradreporter.ro a încercat să-I găsească pe acești impostori, dar locația era părăsită cu două ore înainte de încheierea evenimentului. A fost întrebat un recepționer de la Hotel Continental dacă știe ceva de soarta acestor șarlatani, acestea ne-a spus că au părăsit în trombă locația din cauză că au întâmpinat ceva probleme.

Vom reveni cu amănunte!

No Comments

Comments for Dragi pensionari nu vă lăsați păcăliți de firma Impulser. Dacă primiți o invitație, ignorați-o. Vedeți mai jos ce a pățit un pensionar arădean! are now closed.