Dorel Căprar : PSD majorează, de la 1 septembrie, pensiile cu 15 % şi redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia.

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 02, 2019 with No Comments

PSD se ţine din nou de cuvânt şi în conformitate cu programul de guvernare redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia. Peste 5 milioane de pensionari au începând de la 1 septembrie pensii mai mari! PSD este singurul partid care știe să conducă România și care a determinat de fiecare data creșteri importante de venituri pentru toate categoriile sociale!”, afirmă preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Procentual, majorarea va fi de 15% „în mână”. Dacă ne referim la procente, este vorba de aproximativ 15% pentru toţi pensionarii. Această majorare este stabilită prin Ordonanţa 114 şi Noua Lege a Pensiilor. Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Poşta Română şi primele sume au fost achitate către Poşta Română, şi începând de astăzi (2 septembrie) se vor face şi primele plăţi.

Valoarea punctului de pensie ar fi crescut mai repede dacă PNL și USR nu blocau Legea pensiilor, pe care au atacat-o la Curtea Constituțională. Totul apare foarte clar, PNL, dacă va ajunge la guvernare, va elimina salariul minim – despre care susține că provoacă haos în economie, va amputa veniturile prin tăieri de salarii, prin diminuări ale alocațiilor, ajutoarelor sociale, subvențiilor, va bloca noile majorări ale pensiilor. Noi nu împărțim oamenii în categorii, nu îi învrăjbim, ci îi considerăm egali și îi respectăm pentru ceea ce sunt. În fața vârstnicilor, ne înclinăm! Ei au contribuit la construirea României și la ceea ce noi suntem astăzi.”, spune deputatul PSD Dorel Căprar.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Dorel Căprar : PSD majorează, de la 1 septembrie, pensiile cu 15 % şi redă demnitatea persoanelor de vârsta a treia. are now closed.