Din 2016 Cetatea va fi a Aradului!

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iunie 27, 2013 with No Comments

Profitând de vizita ministrului apărării Mircea Duşa în Subcetate, edilul şef al Aradului, Gheorghe Falcă l-a abordat în privinţa revenirii Cetăţii în patrimoniul Aradului. Ministrul Duşa nu s-a arătat străin de acest lucru, garantându-i lui Falcă tot sprijinul în ce priveşte Cetatea. Edificiul ar urma să intre în posesia municipiului Arad începând cu anul 2016.

„Astăzi, ministrul Dușa a confirmat că noi ne-am respectat pașii pentru a prelua Cetatea Aradului. Duşa a confirmat că discuția mea cu secretarul de stat și cu șeful de stat major a ajuns la el și este de acord să respectăm înțelegerea din acea discuție”, a declarat Gheorghe Falcă.

La rândul său ministrul Mircea Duşa a confirmat cele spuse de Falcă pe marginea acestei teme, iar în faţa ziariştiloer a venit parcă cu lecţia învăţată.

„Ştiu despre ce vreţi să mă întrebaţi, despre Cetate. Da, am discutat cu primarul Gheorghe Falcă acest subiect şi urmează să renegociem şi apoi să se dea o altă hotărâre de Guvern în acest sens. Am fost şi eu primar şi ştiu cum este să discuţi anumite probleme” a conchis ministrului Duşa

Săptămâna viitoare va veni un reprezentant al ministrului laArad. Dacă noua hătărâre de Guvern va apărea în două luni atunci în acest an se va realiza proiectul tehnic la Unitatea din Gai. Apoi vor demara lucrările al căror costuri se ridică undeva la şapte  milioane de euro, iar acestea vor fi finalizate în 2015. La sfârşitul anului 2015 dacă nu la  începutul lui 2016, Cetatea va fi a Aradului.

Dacă toate acestea se vor rezolva, în opinia primarului Falcă Aradul va trebui să se repoziţioneze din punct de vedere al candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană. Atunci va trebui luat în calcul Cetatea şi totul se va învârti în jurul ei.

No Comments

Comments for Din 2016 Cetatea va fi a Aradului! are now closed.