„Descoperă Egiptul” , la Biblioteca arădeană

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , ,

Published on decembrie 05, 2022 with No Comments

Piramidele, Sfinxul, comorile faraonilor, monumentele și templele antice din Valea Nilului, hieroglifele, mumiile, papirusurile și artefactele vechi de mii de ani – sunt doar câteva repere ale unui tărâm fermecat: Egiptul.

„Descoperă Egiptul” este chiar titlul volumului semnat de Antonela Toma, volum ce se va lansa joi, 8 decembrie 2022, începând cu orele 16:00, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Sala „Astra”.

După cum afirmă autoarea, volumul „Descoperă Egiptul” este inspirat de pasiunea de a descoperi „un tărâm magic, ce s-a deschis înaintea mea și m-a primit de fiecare dată cu ospitalitate și căldură. Cartea în sine reprezintă un jurnal de călătorii, presărat cu unele capitole din zona spiritualității antice a vechilor egipteni”. O enciclopedie turistică, un ghid de călătorie, un crâmpei din istoria și civilizația Egiptului antic, prefațată de prof. dr. Taha Abed, care descoperă în acest volum „nu doar o lume fascinantă și plină de mister”, ci și „pasiunea față de această lume nemuritoare, a autoarei Toma Antonela Maria”, care prezintă cititorilor, pe parcursul a 13 capitole, minunile faraonilor „ca un ghid, o enciclopedie a istoriei petrecute pe nisipul arzător al Saharei, străbătut de somptuosul Nil, ce a avut un rol decisiv în evoluția comorii pământului: Egiptul”.

Volumul „Descoperă Egiptul”, apărut la Editura Concordia Arad, în anul 2020, va fi prezentat de d-na Istrate Laura Daniela și pr. Gabriel Vladu, moderator fiind prof. documentarist Ioana Nistor. Cu acest prilej, va fi lansat și site-ul dedicat al volumului „Descoperă Egiptul”.

Vă așteptăm cu drag la Bibliotecă, la o inedită lecție de istorie, cultură și civilizație, o adevărată călătorie în timp, diversă și unică prin tărâmul despre care Herodot scria: „nicăieri în lume nu vom găsi la un loc atâtea lucruri minunate și de o grandoare care te lasă fără cuvinte”: Egiptul.

No Comments

Comments for „Descoperă Egiptul” , la Biblioteca arădeană are now closed.