Deschidere Centru de Imagistică Dentară la UVVG Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 29, 2017 with No Comments

Primarul Gheorghe Falcă a participat la deschiderea Centrului de Imagistică Dentară, care este printre cele mai performante din Europa, în domeniul învăţământului universitar stomatologic, bază de practică studenţească, realizată de Clinica Stomatologică din cadrul Universităţii de Vest” Vasile Goldiş” şi firma Wittenberger

“Prin această investiție mediul sanitar arădean a câștigat un Laborator dotat la cele mai înalte standarde, iar studenții au un loc, unde pot să se pregătească având la dispoziție echipamente de ultimă generație”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

În urma parteneriatului dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Universitate comunitară şi Primăria Arad, primarul Gheorghe Falcă a participat, vineri, 27.10.2017, la deschiderea Centrului de Imagistică Dentară din cadrul Clinicii Universitare de Medicină Dentară a Facultății de Medicină Dentară, realizat în parteneriat de UVVG cu firma Wittenberger, partener antreprenor al Universităţii.

„Mă bucură faptul că, parteneriatul dintre mediul academic și specialişti în medicina dentară au dus la realizarea unui astfel de edificiu. Prin această investiție, mediul sanitar arădean a câștigat un Laborator dotat la cele mai înalte standarde, iar studenții au un loc, unde pot să se pregătească având la dispoziție echipamente de ultimă generație”, a precizat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Primarul Gheorghe Falcă a vizitat şi alte laboratoare, dotate de UVVG, cu aparatură de ultimă generaţie din cadrul Clinicii Universitare de Medicină Dentară, unde studenţii fac practică, încă din primul an.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost reprezentată de prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, conf. Univ. Dr. Paul Freiman, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, şef lucrări univ. Dr. Ioana Lile, prodecan, şef lucrări dr. Tiberiu Hosszu, director departament, cadre didactice, studenţi şi arădeni, care beneficiază de consultanţă din partea UVVG. Partenerul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, firma Wittenberger, a fost reprezentată de dr. Emeric Wittenberger, ec. Dan Cristian – consultant, medici şi asistenţi experţi în domeniul radiologiei dentare.

Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a transmis mesajul Rectorului Universităţii, prof. Univ. Dr. Coralia Cotoraci şi a subliniat: „Acest parteneriat antreprenorial se aliniază planului managerial al Rectorului Universităţii şi recomandărilor evaluărilor internaţionale ale Agenţiei AHPGS din Freiburg. Clinica de Stomatologie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, din Complexul Aurel Vlaicu, o clinică cunoscută pentru rezultatele extraordinare în tratamentul din domeniul stomatologiei, a inaugurat o nouă bază de practică importantă pentru studenţii stomatologi. Prin aparatura pe care am instalat-o, împreună cu firma de specialitate Wittenberger, am reuşit să avem o tehnologie modernă, la standardele recomandate de agenţiile internaţionale şi agenţia română de evaluare şi, totodată, să oferim studenţilor noştri condiţii de practică excelente, la nivelul Uniunii Europene, în domeniul radiologiei”.

Dr. Emeric Wittenberger a subliniat buna colaborare cu UVVG, care este onorantă și și-a manifestat susținerea totală pentru cadrele didactice, studenții Facultății de Medicină Dentară și a medicilor stomatologi din Arad, care au contribuit la dezvoltarea radiologiei dentare în România. „Aici se vor realiza toate tipurile de radiografii dentare: intraorale, atât cu senzor CMOS, cât și plăci fosforice, radiografii bitewing și ocluzale, radiografii extraorale, teleradiografii. Toate echipamentele sunt digitale și sunt autorizate conform normativelor în vigoare, iar protocolul de lucru este A.L.A.R.A (As Low As Reasonably Achievable) – care cuprinde un set de măsuri pentru protecția pacienților și personalului, prin minimizarea dozelor de radiații”, a precizat dl. dr. E. Wittenberger.

Dotarea Centrului de Imagistică Dentară a fost prezentată de ec. Dan Cristian, care a lansat studenților şi invitația de a participa la workshop-urile organizate de Centrele de Imagistică Dentară Wittenberger. „Centrul de Imagistică Dentară este unic în România, în domeniul învăţământului Universitar. Este echipat cu aparatură de ultimă generație şi acoperă cea mai largă gamă de servicii de imagistică dentară, în comparație cu alte laboratoare similare, care funcționează în cadrul facultăților de profil din țară”, a declarat ec. Dan Cristian.

„Facultatea de Medicină Dentară este prima Facultate de profil din țară acreditată, în urma unei evaluări internaţionale realizate de către Agenția AHPGS din Freiburg. În acest laborator, studenții Facultății de Medicină Dentară își vor desfășura stagiile practice la disciplina de Radiologie Odontologică, iar prin bunăvoința domnului dr. Emeric Wittenberger, studenții pot efectua suplimentar stagii de radiologie şi în cele două Centre de Imagistică Dentară Wittenberger din Arad”, a subliniat conf. Univ. Dr. Paul Freiman, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, din cadrul UVVG.

 

No Comments

Comments for Deschidere Centru de Imagistică Dentară la UVVG Arad are now closed.