Deputatul Dorel Căprar risipeşte zvonurile manipulative privind plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 14, 2019 with No Comments

Deputatul PSD Dorel Căprar regretă că persoanele cu dizabilităţi au devenit ţinta unor manipulări politice din zona dreptei şi împărtăşeşte poziţia nuanţată a ministrului Muncii, Marius Constantin Budăi, conform căreia indemnizaţia acestei categorii trebuie în continuare achitată de către Ministerul de Finanţe. Astfel stau lucrurile şi în prezent iar cetăţenii trebuie să cunoască acest fapt, dincolo de orice tentative de manipulare.

Este condamnabil că o anumită arie a spectrului politic vrea sa foloseasca persoanele cu dizabilitati si copiii institutionalizati in scopuri propagandistice. S-a creat astfel, din păcate, în societate o panică artificială, total nejustificată. Să fie extrem de clar, indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi nu a fost transferată autorităţilor publice locale şi este plătită în continuare prin Ministerul Muncii, iar cea a însoţitorilor este începând cu anul 2000 în grija autorităţilor publice locale, dar achitată de Ministerul de Finanţe. Aşadar, pentru a nu exista vreun dubiu, indemnizaţia persoanelor cu handicap rămâne clar la Ministerul Muncii, se plăteşte prin agenţiile judeţene de prestaţii şi inspecţie socială, iar aceste indemnizaţii ale însoţitorilor persoanelor cu handicap sau plata asistenţilor personali rămâne la unităţile administrativ-teritoriale cum era şi până acum, dar e dusă cu tot cu sume per total.

Misiunea principală pe care ne-am asumat-o, în plan social, prin programul de guvernare, este aceea de a asigura un parcurs constant către îmbunătățirea nivelului de trai al populației, care va avea ca rezultat întărirea coeziunii sociale și reducerea decalajelor față de statele dezvoltate ale Uniunii Europene.”, afirmă deputatul PSD Dorel Căprar.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Deputatul Dorel Căprar risipeşte zvonurile manipulative privind plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi are now closed.