D-ale războiului! Armata de violatori

Written by admin. Posted in D'ale razboiului

Tagged: , ,

Published on iunie 12, 2019 with No Comments

scris de> Ioan Tuleu

Leonid Rabichev, locotenent de transmisiuni în Armata 31-a, descrie scenele terifiante din timpul înaintării armatei sovietice în Prusia Orientală, după începerea ofensivei din 14 ianuarie 1945, în timpul căreia armatele sovietice s-au dedat la brutalități îngrozitoare, între care violarea femeilor s-a aflat în prim plan. „uitând de oanoare și datorie, uitând de unitățile germane în retragere soldații s-au aruncat asupra femeilor și fetelor. Femeile mame și fiicele lor sunt lungite pe dreapta și pe stânga drumului, iar în fața fiecăreia stă o grămadă de bărbați cu pantalonii în vine. Cele deja pline de sânge, fără cunoștință, sânt târâte la o parte. Copiii care încercau să le ajute au fost împușcați. Se aud râsete, răcnete, batjocuri, țipete și gemete. Iar comandanții soldaților  – maiori și locotenent colonei – stau acolo în drum. Unii râd, dar alții chiar dirijează evenimentele, astfel încât toți oamenii lor, fără excepție, să poată lua parte. Nu este un ritual de inițiere și nu are nimic de-a face cu răzbunarea împotriva blestemaților de ocupanți, este doar un sex drăcesc în grup. Aceasta reprezintă o lipsă, totală de control  și o logică brutală a unei mulțimi înnebunite. Stăteam în cabina uneia din camioanele noastre de o tonă și jumătate, zguduit în timp ce șoferul meu Demidov stătea la una din cozi. Mă gândeam acum la Cartagina lui Flaubert. Colonelul care până atunci doar dirijase procesul nu a putut rezista ispitei și s-a alăturat uneia din acele cozi, în timp ce maiorul împușca martorii, copiii și bătrânii isterici.

În sfârșit soldaților li se spune să termine repede și să se îmbarce la loc în vehicole, deoarece în spatele lor este blocată o altă unitate. Mai târziu, când ajung din urmă altă coloană de refugiați, Rabichev vede repetarea acelorași scene.. „Cât vezi cu ochii sunt cadavre de femei, bătrâni și copii printre grămezi de haine și căruțe răsturnate… Se face întuneric. Ni se dă ordin să găsim adăpost peste noapte într-unul din satele  germane de pe marginea șoselei. Mi-am dus plutonul într-un cătun la doi kilometri de drum. În toate camerele sunt leșuri de copii, bătrâni și femei care au fost violate și împușcate. Suntem atât de obosiți că nu le dăm atenție. Suntem atât de obosiți că ne lungim printre cadavre și adormim”.

„Soldații ruși violau orice femeie germană de la 18 la 80 de ani, observă corespondenta sovietică de război Natalia Gesse, prietenă apropiată a lui Saharov. „Era o armată de violatori. Nu pentru că erau înnebuniți de poftă, era și o formă de răzbunare”.

 

 

No Comments

Comments for D-ale războiului! Armata de violatori are now closed.