Curs de instruire “Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on martie 15, 2019 with No Comments

Datorită interesului crescut pentru cursul de Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, vine în sprijinul companiilor și instituțiilor publice prin organizarea unui CURS DE INSTRUIRE.

Cursul va avea loc în 25 martie 2019, în interval orar 9:30 – 17:00, la sediul CCIA Arad (str. Cloșca nr. 5).

La finalul acestui curs, toţi participanţii vor primi un certificat de participare emis de CCIA Arad și Asociația pentru Management Strategic și Lobby.

“Aceste tipuri de instructaje trebuie realizate cel puţin o dată pe an, la nivelul operatorilor care prelucrează date cu caracter personal, mai ales dacă aceștia prelucrează date sensibile. De asemenea, cursul vine în sprijinul responsabililor cu protecția datelor printr-o abordare interdisciplinară, bazată pe numeroase exemple”, a declarat preşedintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Seculici.

Instructajul oferă cursanților oportunitatea de a identifica împreună cu trainer-ul soluții concrete ale unor probleme cu care personalul care prelucrează date cu caracter personal s-a întâlnit ori se întâlnește în activitatea sa.

 “Cursul se adresează atât responsabililor cu protecția datelor, cât și personalului care prelucrează date cu caracter personal la nivelul operatorului – specialiști din departamentul de resurse umane, din zona protecției muncii, departamentelor de contabilitate, juridic, marketing, vânzări și comerț online, medici, notari, contabili autorizați, funcționarii publici din entitățile unde se eliberează și, după caz, prelucrează documente de identitate sau alte date cu caracter personal”, explică prof. Carmen Marinele Crișan.

Tematica:

 1. Aspecte legislative esențiale incidente în materia protecției prelucrării datelor cu caracter personal.
 2. Principii și situații de prelucrare a datelor cu caracter personal .
 3. Consimțământul persoanei ale cărei date se prelucrează.
 4. Riscuri juridice, fizice și informatice incidente în materia prelucrării datelor cu caracter personal.
 5. Prelucrarea jurnalistică sau în interes public a datelor cu caracter personal. Publicarea datelor cu caracter personal.
 6. Transferurile datelor cu caracter personal.
 7. Accesul la informațiile de interes public și protecția datelor cu caracter personal.
 8. Rolul politicii de protecție a datelor cu caracter personal.
 9. Implementarea măsurilor de securitate a prelucrării datelor cu caracter personal la nivelul operatorului.
 10. Particularități ale managementului inovativ în materia protecției datelor cu caracter personal.
 11. Studii de caz.

Locurile sunt limitate!

Înscrieri şi relaţii suplimentare la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad – Centrul de Formare Profesională, prof. Carmen Crişan, carmen.crisan@ccia-arad.ro, +40730 188 299.

 

No Comments

Comments for Curs de instruire “Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal” are now closed.