Cristian Nicodin, Partidul Noua Republică: “Lipova are nevoie de soluţii reale”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 30, 2013 with No Comments

Lipova a avut “ghinionul” sa fie administrată ani la rând de oameni care nu au avut, niciodată, nici un fel de soluţii, de oameni care nici măcar nu înteleg ce anume ar trebui să facă. Aceiaşi inşi se perindă permanent,  din patru în patru ani,  pe listele electorale, ale  PSD, PNL,PDL, PC, dorind cu orice preţ sa fie înconducerea administrativă a orasului.Pe langă faptul că unii dintre ei sunt de o moralitate indoielnică, profesionalismul şi competenţa sunt deficitare, nu cunosc cele mai elementare reguli sau principii care ţin de administrare a unei entităţie conomice,  cu atât mai mult a unui oraş. Acesti politicieni locali care ani la rand au pus primaria la picioarele lor facand-o principal sursa de imbogatire a lor si a celor din grupul lor de interese au reusit sa duca orasul Lipova intr-o stare deplorabila, cu mult in urma altor orase din judet. Administratia ocupă nemeritat scaunele călduţe şi comode ale birourilor, beneficiaza de banii contribuabilior care asteaptă de 23 de ani ca acest oraş cu posibilităţi turistice să prospere şi să se dezvolte aşa cum îi stă bine unei comunităţi care are denumirea de ORAŞ. Sunt mari probleme cu infrastructura orasului, incepand cu strazile care sunt ca dupa razboi si continuand cu reteaua de canalizare, starea deplorabila a scolilor si gradinitelor, sistemul medical rudimentar. De asemenea nu s-a reusit nici macar racordarea orasului la reteaua de gaz, nu avem o zona industriala adevarata, curatenia orasului este aproape inexistenta precum si lipsa zonelor de recreere si sport pentru copii si tineret.Politicieni care conduc şi administează oraşul sunt persoane care efectiv nu ştiu mainimic ,dar paradoxal, de 23 de ani, mereu sunt la butoanele administraţiei orasului Lipova.

Rezultatul: Dupa 23 de ani de plătit Impozite şi Taxe, avem un oraş distrus, mai rău ca după un razboi.

Dintre “realizarile” actuale administratii a Lipovei as aminti:

-          Pierderea fondurilor pentru reabilitarea fostului spital

-          Rezilierea contractului  cu firma de constructii care se ocupa cu refacerea drumurilor si ca urmare, primaria s-a ales cu un process si este foarte aproape de a pierde si banii alocati pentru acest proiect.

-          Curatenia orasului aproape inexistenta

Avem un oraş distrus de lupta politică şi incompetenţă.Coruptia, interesele personale şi de grup produc subdezvoltare urbană.Oraşul după cum arată nu are meritul de a se numi oras.

Lipova are nevoie de o administraţie profesionistă competent cu oameni credibili şi cu viziune unde cetăţenii să poată interacţiona normal, după reguli simple şi clare,  o administraţie care să fie capabilă să asigure o dezvoltare armonioasă , o administraţie care să nu mai alunge investitorii, ci să le creeze condiţii de dezvoltare .

Oraşul Lipova trebuie sa redevină oraşul de care Lipovenii au nevoie.

Filiala Locală Lipova a Partidului Noua Republică este soluţia schimbării acestui mod de a face administraţie !

 

No Comments

Comments for Cristian Nicodin, Partidul Noua Republică: “Lipova are nevoie de soluţii reale” are now closed.