Creşte numărul bolnavilor de pneumonie în Arad

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 12, 2013 with No Comments

Direcţia de Sănătate Publică trage un semnal de alarmă. În decurs de o săptămână, numărul cazurilor de pneumonii a crescut cu 40 la sută în judeţul Arad, iar cazurile de infecţii respiratorii sunt cu 15 la sută mai numeroase.

 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicii din judeţ au raportat, în ultimele şapte zile, 507 cazuri de pneumonii, marea majoritate la copii, cu 152 mai multe decât în săptămâna precedentă, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 40 la sută.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Loredana Ungureanu, cea mai afectată grupă este de 2 – 4 ani.

În ultima săptămână a crescut şi numărul infecţiilor respiratorii, la 1606 cazuri, creşterea fiind de 15 procente.

Reprezentanţii DSP spun că numărul îmbolnăvirilor de pneumonie şi infecţii respiratorii se află în prezent peste media anuală specifică perioadei.

Din cauza valului de îmbolnăviri, în mai multe şcoli şi grădiniţe din judeţ s-a semnalat un absenteism ridicat, existând clase cu 30 de copii în care jumătate nu au mers la şcoală începând de luni, familiile anunţând că sunt bolnavi.

Pe de altă parte, numărul copiilor aflaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a scăzut, în cursul zilei de luni şi marţi având loc 19 externări, astfel că în prezent sunt internaţi 42 de copii pe 40 de paturi. În weekend a fost un vârf, când 61 de pacienţi au fost internaţi pe 40 de locuri.

No Comments

Comments for Creşte numărul bolnavilor de pneumonie în Arad are now closed.