“Contre” între Mircea Purcaru şi Nicolae Ioţcu

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 25, 2014 with No Comments

Liderul Partidului Conservator Arad, Mircea Purcaru vine cu critici la adresa administraţiei judeţen, referitor la intenţia de a cumpăra clădirea în care funcţionează Secţia de Psihiatrie arondată  Spitalului Judeţean Arad. Purcaru este contrariat de ce trebuie cumpărată o astfel de clădire în loc să construiască o nouă în afara oraşului.

„De mai bine de zece ani încoace, la nivel local, PDL-ul jefuieşte cât poate de mult. Continuă şi la nivelul societăţilor din subordine Primăriei, cu un patrimoniu mare cum ar fi Recons, Gospodărirea Comunală, Drumuri Municipale, ajunse în insolvenţă, dar şi la Consiliul Judeţean Arad. În toate cazurile, jaful se vede de la distanţă. În aceeaşi tentă şi în aceeaşi culoare politică a Primăriei, Consiliul Judeţean propune cumpărarea clădirii în care funcţionează Secţia de Psihiatrie, clădire care se află în centrul oraşului, şi a terenului aferent de 1.533 de metri pătraţi. Probabil că mai-marii din PDL sunt atât de hotărâţi în demersul lor de a cumpăra clădirea în care funcţionează Secţia de Psihiatrie pentru că îşi doresc să se interneze acolo cu toţii după ce nu vor mai fi la putere. Altfel nu se explică de ce banii, destui pentru a construi o nouă clădire, trebuie să fie investiţi într-un imobil vechi şi în reparaţia capitală pe care acesta o va necesita. Doar pentru cumpărarea clădirii, Consiliul Judeţean vrea să cheltuiască 140 de euro pe metru pătrat iar reparaţia capitală, dacă va fi calculată la preţurile CJA, va costa şi ea câteva sute de mii de euro. În mod cert, cu aceşti bani administraţia judeţeană ar putea oricând să construiască o nouă clădire pentru Secţia de Psihiatrie, într-un loc liniştit, nu în centrul oraşului. O asemenea unitate medicală nu are ce căuta într-o zonă aglomerată, aşa cum este centrul Aradului”, a declarat preşedintele Purcaru.

Replica preşedintelui Consiliului judeţean Arad, Nicolae Ioţcu a venit foarte repede:

„Îi oferim domnului Purcaru cazare gratuită timp de o lună la Secţia de Psihiatrie, pentru a vedea care sunt condiţiile de acolo şi pentru a nu mai pune întrebări, cu privire la intenţia noastră de a cumpăra clădirea. Sau dacă vrea îi putem oferi aceiaşi facilitate la Bulci, tot era preocupat dânsul de acea locaţie. Am ales această variantă după ce am studiat bine problema şi am discutat cu reprezentanţii Spitalului Judeţean. La un calcul simplu se poate vedea că ridicarea unei noi clădiri ne-ar costa mult mai mult ( în jur de 3-4 milioane euro). După ce vom achiziţiona clădirea, aceasta va putea fi reabilitată la standardele impuse de lege”, a declarat Nicolae Ioţcu.

La ora actual Secţia de Psihiatrie îşi desfăşoară activitatea într-o clădire situată pe strada Octavian Goga din care doar o mică parte este deţinută de Consiliul Judeţean Arad, pentru care plăteşte o chirie de 5000 de euro. Cealaltă se află în prezent în proprietatea Fundaţiei „Caritatea” iar curtea imobilului este a Comunităţii Evreilor din Arad.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi-a dat acordul pentru achiziţionarea clădirii, preţul final de achiziţie, acesta ridicându-se la 626.000 de euro. Proiectul de hotărâre privind cumpărarea urmând să fie supus aprobării Consiliului Judeţean Arad, în şedinţa din data de 28 februarie.

No Comments

Comments for “Contre” între Mircea Purcaru şi Nicolae Ioţcu are now closed.