Continuă lucrările de modernizare a liniilor de tramvai

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on aprilie 03, 2024 with No Comments

Municipalitatea arădeană continuă investițiile în modernizarea căii de rulare a tramvaielor din dorința de a îmbunătăți sistemul de transport public astfel încât acesta să devină mai atractiv.

În acest sens pe ordinea de zi a  ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal de miercuri, 3 aprilie 2024, s-au aflat două proiecte de hotărâre care vizează modernizarea a două tronsoane de cale de rulare a tramvaielor din municipiu. Este vorba despre tronsonul Piața Podgoria – Pasaj Micălaca – Micălaca Zona III, respectiv tronsonul Calea Radnei de la Pasaj Micălaca la str. Renașterii.

În ceea ce privește obiectivul de investiții ”Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad – tronsonul I – Piața Podgoria – Pasaj Micălaca – Micălaca Zona III”, documentația aprobată în ședința de azi vorbește despre reabilitarea căii de rulare duble și a liniei de contact pe o lungime de 2.142 m. 9 stații de tramvai vor fi modernizate în cadrul aceluiași proiect care ar trebui să fie finalizat în 18 luni. Valoarea investiției se ridică la peste 57 milioane lei (TVA inclus).

Aceleași lucrări se au în vedere și pe tronsonul Calea Radnei de la Pasaj Micălaca la str. Renașterii.  7 stații de tramvai urmează să fie modernizate de-a lungul celor 1.519 m  cât măsoară lungimea traseului ce va fi supus intervenței. Investiția se va întinde pe durata a 19 luni, iar valoarea estimată depășește 33 milioane de lei (TVA inclus).

Pentru a realiza aceste investiții, municipalitatea arădeană va solicita finanțare în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027.

Sunt două linii de tramvai care necesită să fie modernizate, fiind foarte vechi. Degeaba avem tramvaie noi, dacă liniile nu mai corespund. Investiția este una mare, care valoric vorbind ar afecta semnificativ bugetul local, de aceea ne bucurăm că am identificat fonduri europene pe care le accesăm pentru a realiza aceste investiții.”, a declarat primarul Călin Bibarț.

 

 

 

 

 

No Comments

Comments for Continuă lucrările de modernizare a liniilor de tramvai are now closed.