Constantin Traian Igaş, senator PDL: “Senatul a decis anularea pensiilor speciale ale magistraţilor corupţi”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iunie 19, 2014 with No Comments

În şedinţa de plen a Senatului s-a votat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie. Deşi proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, Senatul este cameră decizională.

Magistraţii reprezintă o categorie de personal care, în exercitarea funcţiei pe care o deţin, trebuie să dea dovadă de bună credinţă, ori o abatere de la acest principiu nu trebuie recompensată. Din momentul intrării în vigoare a legii, magistraţii condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie nu vor mai beneficia de pensia de serviciu şi de indemnizaţie” declară senatorul arădean, Constantin Traian Igaş.

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 98 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere. Senatorii au decis ca nu beneficiază de pensia de serviciu şi de indemnizaţie judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat magistraţilor, care au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie, fie şi după eliberarea din funcţie, sau pentru o faptă asimilată infracţiunilor de corupţie, înainte de eliberarea din funcţie.

No Comments

Comments for Constantin Traian Igaş, senator PDL: “Senatul a decis anularea pensiilor speciale ale magistraţilor corupţi” are now closed.