Constantin Traian Igaș: “PSD se face că nu vede facturile umflate la energia electrică”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 15, 2014 with No Comments

PDL a decis, cu sprijinul PNL, inițierea unei comisii de anchetă parlamentară privind escrocheria certificatelor verzi facturate de două ori românilor în anul 2012. Coincidența, cel puțin stranie, este că ANRE nu a făcut public raportul din 2013 al activității autorității, exact anul care trebuia să cuprindă corecțiile la facturile românilor, după cum se arată în informațiile făcute publice de DNA.

Inițiativa PDL vine după ce DNA a ordonat reținerea vicepreședintelui ANRE, instituție care arată că un furnizor de energie electrică a umflat facturile românilor, deși chiar președintele ANRE recunoaște că toți cei 8 furnizori au făcut acest lucru. Problema majoră este faptul că deși aceste lucruri le sunt cunoscute, nu s-a întreprins nimic din partea nici unei instituții abilitate de la nivel guvernamental sau parlamentar, cu excepția DNA.

Corpul de conrol al primului ministru este ocupat cu ministerele și contractele semnate în guvernările anterioare, comisiile de anchetă de la nivelul Parlamentului sunt formate numai pe direcții de atac la persoană, iar acum, într-un caz cu totul îndreptățit pentru aleși să se intereseze de situația din cadrul ANRE, situație care prejudiciază milioane de români, doar opoziția găsește de cuviință să solicite comisie de anchetă parlamentară.

Majoritatea parlamentară PSD-PC-UNPR tace malc, iar Guvernul, prin vocea tele-premierului Victor Ponta se disociază din nou de această problemă care afectează cetățeanul de rand și îl arde la buzunar lună de lună. Oare cât mai îndură românii un premier care se spală pe maini de problemele lor și se ocupă, de peste doi ani, doar de problema sa, păstrarea puterii și a poziției în fruntea PSD?

No Comments

Comments for Constantin Traian Igaș: “PSD se face că nu vede facturile umflate la energia electrică” are now closed.