Consiliul Județean va investi 227 de milioane de lei în drumurile județene!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on februarie 04, 2022 with No Comments

„Fondurile europene sunt principala sursă de finanțare pentru drumurile județene și în acest an. Fondurile guvernamentale și veniturile proprii susțin strategia noastră pentru drumuri mai bune”, a spus Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. Acesta a precizat că, în construcția bugetului, investițiile în drumuri reprezintă o prioritate, alături de sistemul de sănătate.

„Alocăm și în acest an sume mari de bani pentru refacerea drumurilor. În total, vom investi 227 de milioane lei, sumă care reprezintă 45% din bugetul instituției, 73,4 milioane lei reprezentând fonduri europene. Proiectele cele mai mari sunt drumul expres Arad – Oradea, centura de sud-est și continuarea lucrărilor la Arad – Șiria – Pâncota – Buteni. În strategia noastră pentru drumuri, avem prevăzute lucrări în toate zonele, în funcție de nevoile obiective și de strategia generală de dezvoltare a județului. De asemenea, investim sume importante pentru întreținerea drumurilor județene 57,6 milioane”, a declarat vicepreședintele Cadar.

Printre sumele alocate astăzi menționăm modernizarea DJ 572 km Limită Judeţ Timiș – Lipova pentru care s-a alocat suma de 30 milioane lei. De asemenea, 15 milioane lei au fost alocate pentru modernizarea DJ 793E Dieci – Dezna, pentru DJ 709A Mâsca – Mădereat – Arăneag 9 milioane, iar pentru studiul de fezabilitate al investiției „Drum Expres Oradea – Arad” s-a alocat suma de 4.572.000 lei.

No Comments

Comments for Consiliul Județean va investi 227 de milioane de lei în drumurile județene! are now closed.