Consiliul Județean reia legăturile cu Verona

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iunie 26, 2017 with No Comments

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, va efectua, împreună cu Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, o vizită în Italia, la Verona. „Această deplasare nu este întâmplătoare. Reînnodăm o tradiţie, oraşul italian fiind primul partener internaţional al Aradului. Dorim să realizăm o relaţie administrativă cu Verona, cu nordul Italiei. Comunitatea italiană reprezintă o prezenţă constantă la nivelul judeţului Arad, atât în zona economică, cât şi în cea academică. Avem foarte mulţi investitori italieni în Arad şi există solicitări din partea unor companii care caută oportunităţi în zona noastră. Dar avem şi foarte mulţi studenţi italieni, învăţământul superior arădean reprezentând o destinaţie pentru sute de studenţi italieni anual”, a afirmat Iustin Cionca.

Preşedintele Consiliului Judeţean doreşte ca această colaborare să se dezvolte şi pe alte paliere: dezvoltarea Aeroportului, posibilitatea colaborării în domeniul organizării târgurilor, schimburi economice, culturale şi turistice. „În trecut, împreună cu partenerii noştri italieni am avut realizări importante: Expo Arad Internaţional sau curse aviatice directe între cele două oraşe. Aradul este foarte bine văzut, apreciat, în partea aceea a Italiei şi dorim ca acest aspect să se materializeze într-o cât mai bună colaborare. Ne dorim, datorită tradiţiilor comune, şi un proiect de colaborare pentru «Drumul Vinului»”, a completat Iustin Cionca.

În vizita sa la Verona, Iustin Cionca se va întâlni cu noul primar al oraşului, ales recent în funcţie, cu preşedintele provinciei Veneto, cu preşedintele Camerei de Comerţ, cu reprezentanţii mediului de afaceri.

 

No Comments

Comments for Consiliul Județean reia legăturile cu Verona are now closed.